ŠEST KONCERTOV MEDNARODNIH SKUPIN: Goriška vabi na festival Oktober jazz (VIDEO)

Goriška

Festival Oktober jazz, ki ga pripravljajo od leta 2015, na Goriško prinaša šest koncertov mednarodnih skupin. Prvi koncert se bo v novogoriškem Kulturnem domu pričel ob 20.15, ko bo na oder stopil Boštjan Simon Quintet, so sporočili iz Kulturnega doma Nova Gorica.

Kvintet solkanskega saksofonista Boštjana Simona predstavlja avtorske skladbe z nove plošče. Glasba se osredotoča na ločnico med znanim in neznanim, komponiranimi in popolnoma odprtimi zvočnimi krajinami.

Torek prinaša brezplačni festivalski koncert zasedbe Winds Aloft - pihalnega kvinteta orkestra Zračnih sil ZDA v Evropi, ki ga poklanja Ameriško veleposlaništvo v Ljubljani. Petčlanska skupina v klasični zasedbi flavte, oboe, klarineta, fagota in roga izvaja raznolike glasbene stile in se uvršča med uglednejše komorne skupine v Evropi. Sedež ima v zračnem oporišču Ramstein v Nemčiji, nastopa tako za vodstvo ameriške vojske, ameriške veleposlanike, tuje dostojanstvenike in predsednike kot tudi na dogodkih lokalnih skupnosti.

Winds Aloft quintet at Bled

Slovenijo je obiskal kvintet ameriških zračnih sil Winds Aloft! ???????? Danes so se ustavili tudi na Bledu, kjer so zaigrali nekaj skladb, med drugim tudi Pilot's Delight profesorja Roberta Kampleta s Konservatorij za glasbo in balet Maribor! Ne zamudite njihovih nastopov - povezave v komentarju!

Posted by U.S. Embassy Ljubljana on Monday, October 21, 2019

V četrtek se bo goriškemu poslušalstvu predstavil kvartet glasbenikov iz Italije in Slovenije Quartzite4tet. V petek v sodelovanju z Mandau Jazz Festivalom iz Zittava v Nemčiji prihaja nemška zasedba Richart Ebert Quartet.

Sobotna koncerta sta plod dolgoletnega čezmejnega sodelovanja z društvom Controtempo iz Krmina in festivalom Jazz&Wine of Peace, v Novo Gorico bosta pripeljala italijansko zasedbo Open Area Project, ki bo nastopila v dopoldanskem času, popoldan pa novonastali ameriško-norveški trio Murray/Haker Flaten/Nilssen-Love, ki bo nastopil v Vili Vipolže v Goriških Brdih.

Vsi koncerti, z izjemo zadnjega v Vili Vipolže, bodo v Kulturnem domu Nova Gorica.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija