VETERINARKA: "Pet pasem psov, ki jih nikoli ne bi imela" (VIDEO)

Trendi

Izbira psa, ki je pravi za vas, je lahko težka in včasih najbolj 'srčkana' možnost ni najbolj primerna za potrebe vaše družine. Veterinarka je imenovala pet pasem psov, ki jih nikoli ne bi imela, saj so na različne načine zelo zahtevni.

Kot veterinarka je Rachel Siu videla dovolj živali, da bi razumela, katere pasme psov imajo več težav kot druge. Z namenom, da bi drugim pomagala pri odločanju, je objavila posnetek na TikToku, ki ga je naslovila: "Pet pasem psov, ki jih nikoli ne bi imela." Prvi na seznamu je haski.

Haski

Dr. Siu je dejala, da se ljudje pogosto odločijo za haskije, ker so lepi, inteligentni in zabavni psi, vendar je opozorila, da so to delovni psi, ki potrebujejo zaposlitev. Povedala je tudi, da s svojim natrpanim urnikom temu psu ne bi mogla nameniti pozornosti, ki si jo zasluži.

Jazbečar

Dr Siu je pojasnila, da so jazbečarji res ljubki in edinstveni, vendar so zaradi svojih dolgih hrbtov na žalost nagnjeni k problemom s hrbtenico. Primer je ukleščenje diska, ki lahko povzroči delno ali popolno paralizo. Zato je pomembno, da se psa zgodaj nauči, da ne sme skakati, predvsem pa da po stopnicah hodi umirjeno in počasi ter tako dodatno ne obremenjuje hrbtenice.

Nemška doga 

Dr Siu je dejala, da so super zabavne in da so zelo ljubeče, a na žalost je njihova življenjska doba kratka. Povedala je, da zato, ker zelo hitro rastejo, posledično zdravstvene težave razvijejo zelo zgodaj v življenju.

@exotic.pet.vet Top 5 dog breeds I would *personally* not own as a veterinarian. ???? #dogs #dog #puppies #puppy #husky #dachshund #greatdane #doodle #goldendoodle #labradoodle #ausiedoodle #bulldog #frenchie #pug #animals #pets #vet #vetmed #veterinarian #veterinary #medicine #veterinarymedicine #veterinaria #medical #doctor #premed #prevet #vettech #dvm #wearfigs #scrublife #workingdog #dogsoftiktok ♬ original sound - Dr. Rachel Siu

Doodle

Dr Siu je pojasnila, da v bistvu ne gre za pasmo, ampak za vsakega psa, ki je mešan s pudljem. Rekla je, da se veliko ljudi odloči za doodle, ker mislijo, da imajo hipoalergeno dlako, ki je ne izgubljajo. Slednje pa je daleč od resnice.

Buldog

Dr. Siu je dejala, da genetika ni na njihovi strani, saj s težavo dihajo. Rekla je, da če bi kdaj slučajno imela buldoga, bi se odločila za operacijo dihalnih poti. Tako bi lahko pravilno dihal. Veterinarka priporoča, da si raje ogledate druge pasme.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
JKDWingChun |  22 .04. 2024 ob  09: 18
Poznam vse pasme psov ki nebi nikoli imele veterinarja!