UMAKNITE VOZILA – ZAČENJA SE GRADNJA PARKIRIŠČA V OLMU: Ponoči bo mogoče parkirati pred Hoferjem

Koper

Po prvomajskih praznikih bo investitor Centra za starejše v Olmu začel gradnjo javnega parkirišča na Ulici Istrskega odreda. Ker na obstoječem neurejenem zemljišču trenutno parkira kar nekaj krajank in krajanov Olma in Prisoj, občina vse uporabnike poziva, naj najkasneje do petka, 3. maja, umaknejo svoja vozila.

Novo parkirišče ob Centru za starejše v Olmu bo občankam in občanom ponudilo sto urejenih parkirnih mest, s tem pa omililo parkirno problematiko v Krajevni skupnosti Olmo - Prisoje. Izvajalca del, družbi VG5 in Remont, bosta gradnjo začela v petek, 3. maja in jo dokončala do najkasneje 1. septembra.

Na zemljišču ob gradbišču centra trenutno parkira kar nekaj prebivalcev Ulice Generala Levičnika in Oljčne poti. Ker bo zaradi gradnje omenjeno makadamsko parkirišče od petka, 3. maja, dalje zaprto, Mestna občina Koper vse uporabnike poziva, da s tega parkirišča pravočasno umaknejo svoja vozila.

Da bi krajankam in krajanom Olma in Prisoj olajšala parkirno problematiko, se je občina s podjetjem Hofer dogovorila, da okoliškim prebivalkam in prebivalcem v času gradnje omogoči na parkirišču pred trgovino na naslovu Dolinska cesta 7 brezplačno nočno parkiranje od ponedeljka do sobote med 21. in 8. uro ter ob nedeljah ves dan.

Mestna občina Koper se vsem občankam in občanom zahvaljuje za strpnost in razumevanje.

Deli novico: