ZDRAVSTVENI INŠPEKTORAT UMIKA IZ TRGOVIN: V žitnih kosmičih našli molje, v skodelicah pa snov, ki poškoduje ledvice (FOTO)

Slovenija

Podjetje Žito je iz prodaje odpoklicalo žitne kosmiče s trgovskim imenom Sport Musli Jabolčna pita v 750-gramskem pakiranju zaradi možne prisotnosti kuhinjskega molja. Umik je posledica nekaj prijav potrošnikov. Preko sistema RASFF pa je Zdravstveni inšpektorat prejel obvestilo, da so bili v Slovenijo distribuirani kozarci z vsebnostjo bambusovih vlaken, pri katerih je bila z analizo ugotovljena previsoka specifična migracija melamina.

Fotografija je simbolična.

Žitni kosmiči so pakirani v zeleni vrečki, serijska oznaka je L190909, rok uporabe pa 31. maj 2020. Podjetje kupce prosi, da se za vračilo izdelka obrnejo na elektronski naslov reklamacije@zito.si oziroma izdelek vrnejo na mesto nakupa. Če to ni mogoče, naj ga zavržejo.

Distributer izdelkov, podjetje Acron iz Pameč, se je po prejemu obvestila odločil za izvedbo prostovoljnega odpoklica izdelkov. Izdelki so bili na voljo v belo-rumeni, belo-zeleni in belo-rdeči barvi, naprodaj pa so bili v prodajalnah Office and More, Bags and More in La Mans po Sloveniji. Naziv izdelka je Kozarec iz bambusa 8x13x8cm, številka artikla je 11065W, EAN koda pa 8712442155423. Kupcem omenjenih izdelkov svetujejo, naj jih ne uporabljajo in naj jih vrnejo prodajalcu ali zavržejo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija