TRAGEDIJO POVZROČIL PIJANI 44-LETNIK: Prevozil rdečo luč in na kraju ubil 30-letnika

Kronika

V Mariboru se je v ponedeljek okoli 23. ure zgodila huda prometna nesreča, v kateri je umrl 30-letni srbski državljan, še trije ljudje pa so bili huje poškodovani in so jih odpeljali v mariborski klinični center. Nesrečo je povzročil 44-letni slovenski državljan, ki je pod vplivom alkohola zapeljal v rdečo luč.

Fotografija je simbolična.

Policisti so ugotovili, da je 44-letnik vozil osebni avto po Ptujski cesti v Mariboru in v križišču s hitro cesto zavijal v levo, ko je na semaforju gorela rdeča luč. V tem trenutku je po Ptujski cesti iz nasprotne smeri pripeljal 68-letni voznik osebnega avtomobila, ki je pri zeleni luči na semaforju vozil naravnost skozi križišče. Zaradi neupoštevanja rdeče luči na semaforju je prišlo do trčenja.

Za posledicami nesreče je na kraju umrl 30-letni državljan Srbije, ki je bil potnik v vozilu, ki je zapeljalo v rdečo luč. Voznik in še dva potnika pa so bili huje poškodovani. Na vozilih in objektih je nastala premoženjska škoda, ki znaša okoli 100.000 evrov, so sporočili z mariborske policijske uprave.

KOPRSKI KRIMINALISTI PREISKUJEJO POSKUS UBOJA: Pod pretvezo, da je poštar, prišel v hišo in napadel

Koprski kriminalisti in postojnski policisti preiskujejo poskus uboja, do katerega je prišlo v petek v Postojni. 48-letnik doma z območja Postojne naj bi napadel 45-letnega domačina in mu poskušal vzeti življenje. Kot so sporočili s koprske policijske uprave, so policisti včeraj popoldne prijeli 48-letnika in ga nemudoma odpeljali na zaslišanje h koprskemu preiskovalnemu sodniku, ki je zoper njega odredil pripor.

Policija bo po zaključku preiskave prometne nesreče zoper voznika, ki je zapeljal v križišče pri rdeči luči, podala kazensko ovadbo na Okrožno državno tožilstvo v Mariboru. Voznik je zagrešil tudi precej prekrškov, saj je vozil pod vplivom alkohola, ni imel veljavnega vozniškega dovoljenja, vozil je neregistriran avto s tujimi registrskimi tablicami in ni bil pripet z varnostnim pasom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija