BI SE BREZPLAČNO DRSALI NA LEDENEM OTOKU V IZOLI? Barvice in čopiče v roke, morda dobite tudi čisto svoje drsalke

Izola

December nas je že dodobra objel. Trge in naše domove krasijo lučke. Po ulicah se slišijo božične pesmi, otroški smeh, v zraku je čutiti dobro voljo. Da je vse še bolj čarobno kot sicer, so poskrbeli v Izoli, kjer so park Pietro Coppo spremenili v pravo zimsko pravljico. Med krošnjami dreves, obdanimi z igro lučk, se lahko ljubitelji ledenih ploskev predajo zimskemu rajanju, ostali pa lahko uživajo v vročih napitkih in dobrotah na stojnicah. Da bi na Ledenem otoku uživalo čim več otrok, so se v podjetju CPK odločili, da bodo vsakemu, ki bo sodeloval v likovnem natečaju, podarili vstopnico.

CPK je generalni pokrovitelj Ledenega otoka v Izoli. Kot pravi Tanja Mejak iz CPK, so z navdušenjem podprli idejo o ledenem otoku, ki bo do 19. januarja omogočil brezskrbno drsanje tudi tistim, ki se za to sicer ne bi odločili. 

"Odzivi so neverjetni. Na Ledenem otoku uživajo tako najmlajši kot mladi po srcu. Veseli smo, da smo lahko tudi v CPK pripomogli k ustvarjanju nepozabnih trenutkov," je še dodala Mejakova.

Da bi na drsališču v centru Izole lahko uživalo še več otrok, so se odločili, da bodo mlajše od 18 let, povabili k sodelovanju na likovnem natečaju 'Zima, ceste in mi'.

Vsakdo, ki bo narisal risbo na temo 'Zima, ceste in mi', bo v zameno dobil vstopnico za Ledeni otok. Najlepše risbe pa bodo konec januarja 2020 nagrajene z drsalkami.

Nagradni natečaj 'Zima, ceste in mi' je razpisan za štiri starostne skupine:

- ŠKRATKI (do 6. let),

- MALI JUNAKI (1.3. razred OŠ),

- NAVIHANCI (4.7. razred OŠ),

- KREATIVNE FACE (8. in 9. razred, srednja šola).

Na hrbtni strani likovnega dela s tiskanimi črkami izpišite naslednje podatke:

- ime, priimek, starost avtorja,

- če delo pošilja šola: naslov šole,

- če delo pošilja posameznik: domači naslov avtorja.

Likovno delo je lahko v poljubni tehniki.

Kam poslati likovna dela? 

Na naslov: CPK d.d., Reška cesta 47, 6240 Kozina, z oznako ZA NATEČAJ 'ZIMA, CESTE IN MI'

Rok za pošiljanje del: do vključno 31. decembra 2019

Ocenjevanje del: Osnovni kriteriji pri izbiri bodo ustvarjalnost, ekspresivnost in inovativnost.

V tednu od 6. do 10. januarja 2020 bo 3-članska strokovna komisija ocenila prejeta dela. Izbrali bodo šestnajst del, od tega bodo štiri najbolje ocenjena dela nagrajena z drsalkami. Prejetih del ne bodo vračali.

Za dodatna pojasnila in informacije lahko pokličete na: Tanja Mejak, 05/ 663 02 14.

Deli novico: