Primer, korektor in osvetljevalec

Lepota

Se vam je že zgodilo, da ste med stojali za ličila v trgovini iskale tisti pravi proizvod za nadgradnjo svojega make upa? Razlage prodajalke pa niste povsem razumele? Razumem vas. Različni proizvajalci nam nudijo različne proizvode, ki jih nekatere nujno potrebujejo, spet nekatere samo želijo. Poglejmo skupaj, čemu so namenjeni in kako jih uporabljamo.


Primer – podlaga

Primer je izdelek, ki ga je treba uporabiti pred make upom. Primer za obraz se uporablja pred nanosom tekočega pudra, primer za oči pred nanosom senčila.
Na obrazu ima pomembno funkcijo. Manj vidne naj bi bile  pore, vizualno zgladi drobne linije in gubice ter  odpravi neprijeten občutek mastne kože.
Njegova glavna naloga za obraz in oči je, da bi ličila trajala dlje. Hranimo ga v hladilniku.

Korektor

Kozmetični proizvod, ki lahko videz spremeni tako v pozitivno (poznamo njegovo uporabo) kot negativno (ne poznamo karakteristike proizvoda). Zelo pomemben je nanos. Najboljši učinek dosežemo, če ga nanašamo nežno kar z blazinicami prstov. Tako istočasno temu občutljivemu področju okrog oči naredimo še mini masažo in pospešimo cirkulacijo. To področje je običajno najbolj nagnjeno h kopičenju odvečne tekočine. Na trgu obstaja več različnih korektorjev. Barvni so namenjeni prekrivanju specifičnih nepravilnosti, kot so rdečica, temni kolobarji, temne lise ... količinsko se uporablja zelo malo izdelka za dober rezultat, v nasprotnem dosežemo to, česar ne želimo. Prednost barvnih korektorjev je definitivno v tem, da se majhne pomanjkljivosti bolje skrijejo.

Zelen  prekrivanje rdečice

Oranžen  za temne kolobarje in modri pigment

Rumen  za vijoličaste podočnjake in manj izrazite rdečice

Lila  za temne rjave kolobarje

Barvo korektorja izberemo vedno za pol odtenka svetlejšo, kot je barva kože. Uporabljamo ga lahko tudi kot osvetljevalec za svež videz okrog oči, nosu, čela, brade in vrh ličnic (dosežemo vizualno bolj dvignjene).

Iluminator – osvetljevalec

Osvetljevalec se uporablja za zdrav, sijoč videz. Je zagotovo proizvod, s katerim je zelo lahko zgrešiti in doseči hitro nenaraven videz na obrazu. Velikokrat se z njim pretirava količinsko in nanaša na neprava mesta. Področja na obrazu, kot so brada, most na nosu, lica, območje okrog oči in nad sredino čela so prave točke za dosego videza zvezde. Če želite poudariti ustnice, je prava točka v središču spodnje ustnice in poudarjen rob zgornjega dela. Za bolj poudarjen in odprt pogled pa pikice ob notranje oko in pod spodnji zunanji del obrvi. Izogibajte se kritičnim področjem, kot so gube, pore in mozoljčki. Za mastno kožo uporabljamo iluminator samo na licih, da ne poudarjamo svetlečega videza. Za dosego naravnega videza uporabljamo rahlo obarvan iluminator z nežno z gobico.

Želim vam čim manj nejasnih nakupov in čim več popolnih videzov, ustvarjenih na ustrezen način, kajti le čudovit svež make up brez nevsiljive barve na vratu in ušesih bo tisti pravi rezultat v meniju lepotnih idealov, ki smo si jih ustvarili sami.