Pozdravimo jesen tudi z ličili!

Lepota

Poletje se skoraj poslavlja in zapira svoja vrata. Na pragu sezone trka jesen v vsem svojem izobilju in barvni lepoti. Preteklo nedeljo nas je poletno sončece prijetno božalo in crkljalo. Dan in noč sta si podala roke. Do naslednjega marca je noč prevzela vodilni položaj. Dnevi bodo torej vse bolj krajši in noči daljše. Modrina oblakov se počasi ugaša in na potezo vstopajo barve jeseni in zime. Tako kot narava smo tudi mi v toku prehoda. Zopet nam pašejo bolj temne mat barve in priznajmo, ko stopimo v trgovino, se dobro počutimo novo kolekcijo ličil in oblačil v temno-sivo-zelenih odtenkih.

Trendi mode in ličenja se ob menjavi letnih časov spreminjajo in ponujajo vedno nekaj novega in tako je tudi tokrat. Prepustimo se toku narave in uživajmo v intenzivnosti temnih barv. Črna je lahko ne nazadnje tudi kraljica glamurja, elegance in ženstvenosti, oblin in silhuete. Zmotno je mišljenje, da je samo žalna barva.

Barbara Husu je vizažistka. Med drugim organizira make up delavnice, liči za vse priložnosti (tudi na domu), individualno svetuje pri pravi izbiri kozmetike in ličil, oblikuje obrvi ... 

Letošnji trend ličenja za sezono jesen 2013–2014 je zelo drzen in hkrati povsem naraven s  poudarkom naših ustnic, na katere včasih hote ali nehote pozabimo. Uporabite šokantne in odločne barve šmink, ki bodo prav zares dodale piko na i vašim prelepim ustnicam. Sprehodite se med stojali najrazličnejših blagovnih znamk. Vsi stavijo na nove kolekcije odličnih barvnih odtenkov rdečil  z izjemo brezčasnosti rdeče v vseh odtenkih.

Ustnice so zelo pomembne, saj z njimi komuniciramo, sporočamo, izražamo karakter, povemo, kdo in kaj smo, koketiramo, zapeljujemo.

Oči naj bodo pastelno mat. Mehkejši toni s prehodom iz črne v bron, sive in olivno zelene, s poudarkom na maskari. Nanašamo jo v več plasteh in na grobo. Trepalnice naj sporočajo, da so polne, težke jesenskih plodov.

Ne pozabimo na obrvi, ki so ogledalo naše duše. Oblikujmo si jih v okviru naravnih linij. Ne spreminjajmo drastično naravnega loka. Pravilno negovane in oblikovane obrvi močno poudarimo, seveda v svojem naravnem odtenku.

Lička naj bodo nežno rožnata, naj dajo videz naravne, nežne rdečice. Poudarjena lica veljajo vedno za izjemno privlačna in tudi letošnjo jesen ni nič drugače.


Zapeljive z umetnimi trepalnicami, zakaj pa ne?

Dve uri dolga delavnica, ki se bo odvila v četrtek, 26. septembra 2013, med 17. in 19. uro v Make up studiu Lepa.Si (Ankaranska cesta 7, Koper), je namenjena vsem, ki bi se radi naučili pravilne uporabe umetnih trepalnic v traku in posamezno za osebno uporabo ali delo v frizerskih in kozmetičnih salonih. Cena delavnice: 35 evrov. Obvezna je predhodna prijava na barbarahusu@gmail.com ali 041 513 898.