Naj vas ličenje začne veseliti!

Lepota

V predhodnem članku o rdeči šminki, ki je požel precej zanimanja, sem napisala, da je rdeča šminka ''must have'' vsake tolatne torbice, da ima čarobno moč, ki se ji skoraj ne moremo upreti ter da je znak ženstvenosti in čutnosti, popolnosti in brezhibnosti. Razčlenili smo teksture proizvoda za dnevni videz in poudarili barve v odtenkih rdeče za večerni izhod.  Poleg vsega naštetega pa je zelo pomembno tudi, da vemo, kateri odtenki rdeče ustrezajo vašim ustnicam oziroma vašemu tonu polti.

Velikokrat se zgodi, da si v trgovini zaželite šminke v odtenku rdeče barve in z nakupom niste zadovoljne. Ob prihodu domov in vnovičnemu nanosu še enkrat potrdite svojo zmotno predstavo oziroma izgovor: ''Sem poizkusila in mi ne pristoji.'' Poglejmo skupaj, zakaj je ta predstava zmotna in na kaj moramo paziti pri naslednjem nakupu.

Vabljeni na make up delavnico osnov ličenja v torek, 24. septembra 2013, ob 17. uri. Delavnica zajema teoretični in praktični del. Čopiče in ličila dobite v souporabo. Čas izvajanja delavnice je 3–4 ure. Možnost nakupa negovalnih in make up proizvodov.

Več informacij in prijave na telefonski številki 041 513 898 in na 
Facebook strani.

Vse je pogojeno s podtonom vaše polti. Za pravo izbiro rdečega odtenka je dobro vedeti vsaj, v katero kategorijo spadate. Ali prevladujejo rdeče-oranžni podton, torej topla kategorija, ali roza-olivno-modri podton, kar nakazuje na hladno/pepelnato kategorijo.  Če je naravna barva vaših ustnic pepelnata, potem je prava izbira hladno rdeča barva. Če so ustnice bolj rdeče oziroma v barvi mesa, potem izberite topli rdeči odtenek.

Pravi ključ v izbiri pa je nasprotje med vašimi kontrasti med  barvo kože, oči in las. Rdeča šminka bo prava pika na i, če  jih boste upoštevale.

Porcelanasta koža in črna barva las: ta kontrast ljubi rdeče rdečilo kot kri ali bordo odtenek. Držite se palete hladnih in svetlečih odtenkov. Izogibajte se oranžni.

Barbara Husu je vizažistka. Med drugim organizira make up delavnice, liči za vse priložnosti (tudi na domu), individualno svetuje pri pravi izbiri kozmetike in ličil, oblikuje obrvi ... 

Svetle oči in rjava barva las: zmagovalna kombinacija, ki bo poudarila vaše svetle oči. Uporabite zelo živo šminko, odtenek naj bo v barvi češnje, maline ali šokantno roza.

Toplo rjava barva las in svetle oči: pri tej tipologiji skoraj vedno velja igra toplih odtenkov. Oranžno-rdeči pigmenti (koža) in bakreno rdeči odtenki v laseh. Če so oči modre ali zelene, se odločite za koral ali paradižnik rdečo, saj boste tako delovale zelo sijoče.

Zagorela koža in svetlo blond barva las: izberite šminko v tonu marelice, breskve ali papaje.

Zelo osnovnih napotkov o pravi izbiri ličil v pravih odtenkih je veliko, prav tako pa je resnično pestra poplava izdelkov na tržišču. To, da veste, kam kategorično spadate, je zelo pomembno tudi pri izbiranju osebnih barv in kombinacij make upa. Osnovni tečaji ličenja, ki so organizirani za individualne skupine v Make up studiu Lepa.Si, so namenjeni vsem, ki bi se radi naučili osnovnih zakonitosti ličenja. Primerni so za vse, ki se redno ličite, pa tudi za tiste, ki znate uporabiti samo maskaro. Na osnovnem tečaju ličenja spoznate svoj obraz in barvne klasifikacije, ki najbolj poudarijo vašo naravno lepoto. Naučite se, kako izbrati pravo tekočo podlago, pravilno zasenčiti lička z rdečilom ter seveda oblike oči in spoznate najprimernejše tehnike ličenja za vsako obliko obraza.

Make up delavnico osnov ličenja boste zapustile z vsemi potrebnimi napotki za samostojno ličenje. Dovolite, da vas ličenje začne preprosto veseliti.