Rdeča šminka? Zakaj pa ne!

Lepota

Rdeča Šminka, lahko napišem z veliko začetnico. Neizogiben, pravi "must have" proizvod v toaletni torbici vsake ženske. Lahko izberete mat ali svetlečo, v odtenkih svetlejše ali temnejše, za pomemben poslovni sestanek ali za srečanje z vašo sorodno dušo. Zagotovo pa je dobro vedeti, kako in kdaj nositi rdeče ustnice.Zgodovina rdeče šminke sega že v stari Egipt. Egipčani so si obarvali ustnice z uporabo pigmentov kane. Za Kleopatro so izdelovali mazilo za usta rdeče barve in rdeče pigmente  pridobivali iz hroščev in mravelj. Vendar v vsej zgodovini rdeča šminka ni bila videti kot simbol poželenja.

Barbara Husu je vizažistka. Med drugim organizira make up delavnice, liči za vse priložnosti (tudi na domu), individualno svetuje pri pravi izbiri kozmetike in ličil, oblikuje obrvi ... 

V 18. stoletju je bil sprejet zakon, ki je prepovedal uporabo tega mističnega rdečila, ženske, ki so jo kljub prepovedi drznile nositi, pa so bile obsojene na čarovništvo. Menili so, da z rdečimi ustnicami zapeljujejo poročene moške. Predstavljala je koncept vulgarnosti.

Vabljeni na make up delavnico osnov ličenja 17. septembra 2013 ob 17.00. Več informacij in prijave na telefonski številki 041 513 898 in na Facebook strani.

Kasneje so rdeče rdečilo uporabljale samo igralke in prostitutke. Šele po drugi svetovni vojni, z začetkom filma in posledično mitom hollywoodskih zvezd, je rdeča šminka postala eden glavnih modnih dodatkov in praktično želja vsake ženske.

Danes jo obožujejo ženske vseh generacij. Je proizvod, ki ne gre nikoli iz mode. Poudarjena rdeča usta so predlog vseh blagovnih znamk, ki redno ustvarjajo nove različice v sozvočju z najnovejšimi trendi. Dobro pa je vedeti, kdaj jo uporabiti in kakšen odtenek izbrati.

Se želiš naučiti profesionalnega ličenja? 
Pridruži se 150-urnemu usposabljanju za pridobitev poklica VIŽAZIST. Ne zamudi informativnega dne12. septembra 2013 ob 17.30 v prostorih make up studia Lepa.Si, Ankaranska c. 7 (stavba Čebelnjak). 

Več informacij na: 041 513 898 ali barbarahusu@gmail.com.

Dnevni make up naj bo za dan preprost, eleganten in dolgotrajen. Oči naj bodo naličene zelo nežno, v nevtralnih barvah, zelo diskretno. Trepalnice naj bodo poudarjene z maskaro. Odlična rdeča šminka za dan je v mehkem tonu. Izogibajte se močnim barvam. Malina, ciklama in koralna/tangerin so nianse, pri katerih zagotovo ne morete zgrešiti. Dodatni sijaj ali intenzivno mat tekstura prideta v ospredje v večernih priložnostih. Privoščimo si raje teksture, kot so glos šminka (nežno obarvana šminka) ali obarvani balzam v zgoraj omenjenih odtenkih.

Večerni make naj bo zapeljiv in eleganten. Izbor rdečega rdečila je definitivno odlična izbira. Najbolj klasična kombinacija je sestavljena iz črnega eyelinerja in rdeče šminke. Drznejše si lahko privoščijo temno smokey videz ali mačje oči s škrlatnimi ali z bordo ustnicami. Odlična rdeča šminka za večerni make up je zelo močna, čutna in ulovi vašo pozornost. Omejitve glede odtenka ni. Bordo rdeča je kot nalašč za tiste, ki želijo rock videz. Koral, jagodna in opečnata je idealna za vse tiste, ki imajo sredozemsko polt. Svetlolaske naj izberejo rdečo z pridihom oranžnih pigmentov.

Čarobni moči rdeče šminke se skoraj ne moremo upreti. Je v resnici najbolj priljubljen kozmetični  proizvod. Je znak ženstvenosti in čutnosti, popolnosti in brezhibnosti. Zato ne pozabite, drage dame, moški svet je rdečo šminko ustvaril za nas, ženske. Dovolite si pogum in sprejmite občudujoče poglede in zaželjene komplimente.