Mineralni make up – idealna izbira za vse?

Lepota

O zgodovini ličenja smo že govorili, skoraj v vsakem članku se osredotočim, kako in kdaj so se v preteklosti določene stvari uporabljale. Naši predniki niso imeli na voljo velikih laboratorijev in izbrane skupine znanstvenikov za popoln in edinstven razvoj ličil, kot jih poznamo danes. Njihov največji zaveznik, laboratorij in znanstvenik, raziskovalec, je bila mati narava. Iz nje so črpali sestavine, se sproti učili in testirali barvni svet. Največje rezultate pri ustvarjanju in doseganju končnih rezultatov pa so jim nudili minerali.

Mineralna ličila so že nekaj časa na trgu. Na policah imamo dotične izdelke in zdi se mi, da se o organskih linijah vse več sprašuje in govori. Kot sem že omenila v uvodu, v resnici mineralna linija izdelkov ni odkritje, temveč je ponovno odkritje v naši dobi, ki je nastalo v zadnjih letih, povzročilo pa pravo revolucijo v svetu ličil. Nekateri prisegajo samo na mineralna ličila, spet drugi so naravnani na trenutni navdih in izbirajo mešano.

Vabljeni na make up delavnico osnov ličenja v sredo, 20. novembra 2013, ob 17. uri v prostore Make up studia Lepa.Si. Delavnica zajema teoretični in praktični del. Čopiče in ličila dobite v souporabo. Čas izvajanja delavnice je 3–4 ure. Možnost nakupa negovalnih in make up proizvodov. Več informacij in prijave na telefonski številki 041 513 898 in na Facebook strani.

Kje so razlike, ki se razlikujejo od tradicionalnih ličil?

Mineralna ličila so lažja, bolj naravna. Pri nanašanju se ustvarja manj plasti. Izdelki so primerni za vse tipe kože, tudi najobčutljivejše. Odstotek tveganja, ki povzroča alergije, je zelo nizek.

Mineralni puder je artikel, s katerim ste lahko sigurne, da gube ne poudari. Z njim dosežemo celo zelo zaželjen efekt minimiziranja gubic, saj se minerali odbijajo od svetlobe. Ob uporabi obraz deluje sveže in mladostno. Sestavine v proizvodih so pridobljene iz narave, pravo piko na i pa seveda nudijo minerali, mineralizacija.

Proizvod uporabljamo na dva načina

Tehnika ''na suho'' ali tehnika ''na mokro''. Prvo tehniko uporabljamo za mešan do masten tip kože. Kadar želimo lahko prekrivnost, uporabljamo čopič, ki naj bo velik in plosko odrezan ''kabuki''. Srednjo prekrivnost dosežemo z uporabo gobice. Malenkost proizvoda potresemo v pokrovček in s krožnimi gibi nanesemo na obraz. 

Barbara Husu je vizažistka. Med drugim organizira make up delavnice, liči za vse priložnosti (tudi na domu), individualno svetuje pri pravi izbiri kozmetike in ličil, oblikuje obrvi ...

Izraz tehnika na mokro se uporablja, kadar proizvod nanašamo z mokro gobico ali navlaženim čopičem. Za prekrivanje nepravilnosti na obrazu s to tehniko dosežemo večjo prekrivnost. Za zelo suho kožo, ki ji vedno primanjkuje vlage, lahko mineralni proizvod zmešamo tudi z vlažilno kremo ali termalno vodo. Mešanico si pripravimo v dlani.

Vedno preberite etiketo!

Odločitev za izbor mineralnega pudra kot samostojnega ali kombinacijo k tekoči podlagi prepuščam vam. Na trgu bodite le pazljive pri nakupu. Vedno preberite etiketo. Pogosto so proizvodi, še posebej po nizki ceni, zavajajoči, saj lahko niso pravi. Ličilo ne sme vsebovati talka, konzervansov, silikonov in drugih dodatkov. Vsebnost sestavin naj bo le naravna.