ODPRTO PISMO: Za pravice meščanov Nove Gorice

Goriška

Na uredništvo smo prejeli pismo skupine "Za pravice meščanov Nove Gorice," ki ga po njihovih besedah mediji nočejo objaviti. Na Regionalu Goriška pismo z naslovom "Novogoriški geto," ki odgovarja pismu svetnika Antona Perišiča, govori pa o problematiki ogrevanja stanovalcev priklopljenih na daljinsko ogrevanje KENOG, objavljamo v celoti. Ali je tokratna anonimka na mestu ali ponovno prikrito nabiranje predvolilnih točk, presodite sami.

Novogoriški geto

Ne moremo razumeti, zakaj del Nove Gorice, kjer so meščani primorani v daljinsko ogrevanje, spreminjate v geto brezpravnih meščanov. Pismo spoštovanega svetnika: "Dvoličnost vidim na vaši strani. Hočete, da vas občina greje, ne zmorete pa občini pomagati z dobrimi predlogi, nasveti. Samo kritizirate in jočete. Veste, da se dve tretjini občanov individualno ogreva, sami skrbijo za svoje potrebe in od občine ne dobijo niti centa. Naredite tako še vi, odklopite se od KENOG-a in rešeni bojo vsi problemi. Še nekaj, bolj kot za pravice bi vam pristajalo ime za privilegije!" smo najprej pripisovali humornosti gospoda Antona Peršiča, po seji mestnega sveta pa smo se lahko prepričali, da je takšno razmišljanje in odraz celotnega občinskega vodstva in mestnega sveta do problematike, na katero uporabniki opozarjamo že nekaj let.

Razlage "nadzornemu svetu Kenog in posledično njegovi upravi pa ja moramo verjeti, saj smo jih vendar MI imenovali" so milo rečeno smešne. Kdo je pa imenoval komisijo za analizo poslovnega poročila Kenog? Kaj niste bili to tudi vi? Razlika med imenovanji pa res obstaja. Imenovanje članov nadzornega sveta je bilo politično usklajeno, komisija pa se je rodila po nesreči, saj ste v njo pozabili, ali pa se vam ni zdelo vredno, imenovati politično usklajenih članov. Verjamemo pa, v kolikor bi se to zgodilo, tudi poročilo komisije še do danes ne bi bilo pripravljeno ali pa v njem ne bi bilo ugotovljenega ničesar.

Nihče tudi nič ni vprašal o odgovornosti vašega nadzornega sveta za sodelovanje pri nezakonitem poslovanju v Kenog, kar so z izdano odločbo ugotovili na AJPES. Tudi o peticiji, ki jo je podpisalo 1.519 meščanov niti besedice. Malo si oglejte svoje volilne rezultate in preverite, kaj to število pomeni v primerjavi s številom tistih, ki so vas volili. Ali pa teh 1.519 meščanov hranite za predvolilne obljube o takojšnji rešitvi problematike ogrevanja. Mogoče pa tokrat ne bomo več nasedli!

Sklep, ki ste ga k 13. (beri 4/a) točki dnevnega reda seje mestnega sveta sprejeli, je najhujša oblika sprenevedanja in žalitev tistih, ki na svoje probleme opozarjajo v prepričanju, da sedite v mestnem svetu za in zaradi njih. Poglejte si sklepe, ki ste jih sprejemali pred letom dni, pa boste lahko ugotovili, da ste podobne zadolžitve županu že naložili, samo vprašal ga do danes še nihče ni, zakaj ni nič od naloženega tudi izvršenega.

Pa kaj bi morebitne spremembe v Kenog, v dobro uporabnikov, res pomenile takšen pretres v strankarskem "vrtičkarstvu", da teh sprememb enostavno ne smete dovoliti?

Deli novico:

šamarčina |  30 .12. 2013 ob  14: 19
Res je lenobe s blokov bi poslau na luft NAJ SI SAMI DRVA NAPRAVIJO !!! najlažje je na toplem jokcat da so položnice drage