LJUBOSUMJE NI GLAVNI KRIVEC: To je osebnostna lastnost, zaradi katere se pari najpogosteje razidejo

Trendi

Ko gre za osebnostne lastnosti, pri katerih partnerju najteže pogledamo skozi prste, je ta 'napaka' zasedla prvo mesto, poroča portal pairedlife.com.

Dobra komunikacija, medsebojno razumevanje in sklepanje kompromisov so ključ do zdravega in uspešnega odnosa - brez njih enostavno ni mogoče ohranjati ljubezni pri življenju. Kot piše Paired Life, je pomanjkljivost, ki najpogosteje razdvaja pare, trma.

Ko nekdo preprosto noče popuščati in priznati, da se moti (ko je to res tako), to ustvarja veliko oviro pri komunikaciji in odnosu ter vodi v nenehne prepire in napetosti med partnerjema. Poslušanje in sprejemanje druge osebe je izredno pomembno v vseh odnosih, od ljubezenskih do prijateljskih.

Po mnenju strokovnjakov so ženske tiste, ki jih najpogosteje moti moška trma. In včasih je to razlog, da končajo dolgoročno zvezo ali celo zakon. A tudi moški navajajo trmo kot nekaj, kar jih neverjetno odvrača od pripadnic nasprotnega spola.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Stric iz ozadja |  17 .11. 2019 ob  16: 51
Kaka komunikacija, trma, razumevanje? Ljudje ne pozano/prepoznajo same sebe!!! Da o vedenju in spoznavanju čustev sploh nimajo pojma! Predvsem mladi. Trenutno je navečja težava v tem, da smo obkroženi z cel kup sebičnih in neempatičnih osebkov, ki sebe imenuje človek. Kot taki pa nikakor niso sposobni za partnerstvo. Že v drugih skupnostih, ki so bistveno manj čustveno in komunikacijsko gledano manj zahtevne, nimajo nobenih možnosti za uspeh (družina,delovni kolektiv, razred,....).