ZNANSTVENO POTRJENO: To so najpogostejše seksualne fantazije moških in žensk

Trendi

Seksualne fantazije so še vedno tabu tema, vendar za to ni potrebe. Vsaj tako trdi socialni psiholog Justin Lehmiller, avtor knjige Povej mi, kaj hočeš: znanost o spolni želji in kako lahko pomaga izboljšati tvoje spolno življenje. Lehmiller je opravil raziskave, ki so vključevale več kot 4000 Američanov. Ti so morali poleg vprašanj o svoji osebnosti odgovarjati tudi na vprašanja, povezana z intimnim življenjem, pa tudi s spolnimi fantazijami. Zanimivo je, da je kar 97 odstotkov udeležencev raziskave priznalo, da imajo številne seksualne fantazije. To so najpogostejše izmed njih.

Seks z več osebami

To je ena od fantazij, o kateri si večina ne upa spregovoriti naglas. Čeprav v resničnem življenju ni pogost pojav, obstajajo ljudje, ki to prakticirajo, tisti manj pogumni pa o tem samo fantazirajo.

Občutek nadzora

Ne glede na to, ali fantaziramo o tem, da med rujhami nadzorujemo partnerja ali on nas, je seks, povezan z izgubo ali pridobitvijo nadzora, eden najpogostejših predmetov hrepenenja.

Želja po spremembi

Nova lokacija, nov položaj ali uvedba seksualnih igrač lahko ponovno zaneti ogenj med ljubimcema.

Prepovedani seks

Osebe, o katerih 'ne bi smeli' fantazirati, ali kraji, kjer se ne bi smeli ljubiti, so le nekatere od običajnih fantazij mnogih ljudi.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija