7 BIZARNIH DEJSTEV O SEKSU, KI JIH VERJETNO NISTE POZNALI: To so moški, ki najdlje zdržijo v postelji

Trendi

Osnove seksa poznamo vsi: vprašaj za privolitev, uporabi zaščito, spoštuj partnerjeve potrebe in se zabavaj. A poznavanje manj znanih dejstev je tisto, ki lahko pomeni razliko med povprečnim in odličnim seksom. S spodnjimi sedmimi dejstvi boste spodbudili tako možgane ... kot še kaj drugega.

#1 Vaš partner lahko med seksom fantazira o nekom drugem

Glede na raziskavo, ki jo je izvedel britanski proizvajalec seks igrač LoveHoney, skoraj polovica vseh žensk fantazira o drugih moških, ko so v postelji. Raziskava je pokazala, da 46 odstotkov žensk med seksom s partnerjem fantazira o drugi osebi, na drugi strani pa to počne 42 odstotkov moških. Raziskava je zajela 1300 heteroseksualno usmerjenih žensk.

#2 Poleg moških imajo največ orgazmov lezbijke 

Študija, objavljena v The Journal of Sexual Medicine, je zajela 6151 samskih odraslih, pri katerih so opazovali povezavo med spolno usmerjenostjo in številom orgazmov med seksom. Pri moških rezultati niso presenetljivi. Heteroseksualni moški dosežejo vrhunec v 85,5 odstotka, homoseksualni v 84,7 odstotka, biseksualni pa v 77,6 odstotka.

Pri ženskah se je pokazala največja vrzel. Lezbične ženske so orgazem dosegle v 74,7 odstotka, heteroseksualne v 61,6 odstotka, biseksualne pa v 58 odstotkih. Izkazalo se je, da ženske, ki se bolj osredotočajo na oralni seks in stimulacijo klitorisa, ne pa na penetracijo (ki je pogostejša v heteroseksualnem odnosu), večkrat dosežejo vrhunec.

#3 Tudi s stuimulacijo bradavičk lahko doživite orgazem

Če vam je všeč igranje z bradavičkami, ima znanost za vas nekaj dobrih novic. Orgazmi zaradi stimulacije bradavičk zares obstajajo in jih lahko dosežejo tisti, ki imajo ta del telesa občutljivejši na dotik. Študija, objavljena v reviji The Journal of Sexual Medicine, je pokazala, da so ženski možgani ob dotikanju tega dela telesa postali dejavnejši in enako vzburjeni kot pri stimulaciji klitorisa. Po podatkih revije Men's Health je 29 odstotkov od 213 žensk že doživelo tak orgazem.

#4 Jabolka so lahko afrodiziak

Eno jabolko na dan prežene zdravnika stran, a ima očitno tudi druge koristi. Študija iz leta 2014, objavljena v reviji Archives of Gynecology and Obstetrics, je pokazala, da imajo ženske, ki zaužijejo jabolko na dan, boljšo splošno spolno funkcijo in lubrifikacijo kot tiste, ki jabolk ne jejo vsak dan.

#5 Semenska tekočina je dieti prijazna 

Ste vedeli, da vsebuje žlica sperme v povprečju le 15 do 20 kalorij? Semenčice predstavljajo približno le en odstotek semenske tekočine. Preostalih 99 odstotkov vključuje: fruktozo, vodo, vitamin C, citronsko kislino, encime, beljakovine, fosfatne in bikarbonatne pufre ter cink.

#6 Težji moški so vzdržljivejši 

Turški raziskovalci so v eno leto trajajoči študiji raziskovali odnos med indeksom telesne mase in spolno vzdržljivostjo. Izkazalo se je, da moški z višjim indeksom telesne mase v povprečju zdržijo 7,3 minute v postelji, medtem ko moški z nižjim indeksom telesne mase komaj zdržijo 108 sekund. Študija pravi, da imajo moški z odvečnimi maščobami več ženskih spolnih hormonov, kar podaljša čas do izliva, pri vitkejših moških pa se je pokazala večja možnost prezgodnjega izliva. 

#7 Tudi moški hlinijo orgazme

Ne samo ženske, to očitno počnejo tudi moški. Glede na študijo, objavljeno v reviji Time Out New York leta 2014, več kot 30 odstotkov moških hlini orgazem. V študiji so sodelovali moški, ki hodijo po ulicah New Yorka, vendar lahko špekuliramo, da je 'veljavna' tudi drugod po svetu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
kjessi |  03 .11. 2019 ob  00: 00
Kolko problemov. Seks je narava, ne teorija.
Eho |  02 .11. 2019 ob  21: 21
Če ne bi mislili na druge bi veliko dlje trajalo, mnogim tudi prišlo nebi........