Lepotni trendi: manj je več!

Lepota

Slogan ''manj je več'' je v skladu z eleganco in preprostostjo. Nude videz ponazarja prav to preprostost prepleteno z eleganco, kjer so oči in ustnice videti povsem naravno. V čem se skriva skrivnost?

Barbara Husu je vizažistka. Med drugim organizira make up delavnice, liči za vse priložnosti (tudi na domu), individualno svetuje pri pravi izbiri kozmetike in ličil, oblikuje obrvi ... Dosegljiva je na telefonski številki 041 513 898 in na Facebook strani.

Make up ni tako minimalističen za ta način ličenja, vendar vseeno pritegne pozornost. Igra barv senčenja  oči in ličnic je ključna. Uporaba svetlih in temnih mat pastelnih odtenkov dopolnjujoča in izbira pravih odtenkov podlage nenadomestljiva.

Ličenje, ki ga ustvarimo ob pravilnih korakih, zmore vsaka dama, tudi v jutranji nemogoči časovni stiski.

Obraz: izbira osnove za tak make up je vse. Poskušajmo doseči čim bolj homogen efekt. Pomagajmo si z ustreznim primer podlago (uporabo in karakteristike sem opisala v predhodnem članku) za daljšo obstojnost. Mali popravki ob nepravilnostih z uporabo barvnih korektorjev in obvezna izbira tekoče podlage v barvnem odtenku vaše kože. Zaključimo s pudrom v prahu. Za dosego čim bolj natur efekta ga nanesemo z velikim čopičem.

Zelo pomemben korak in seveda končen efekt je ličenje ličnic. Ličnice senčimo z odtenkom roza ali breskve, vedno s čopičem, ki mu predhodno otresemo preveč nanesenega proizvoda. S tem se izognemo močni barvi in Haidi videzu. Umetno se zasmejimo. Začnemo na izbočenih licih, nadaljujemo po liniji navzven. Senčilo dobro zabrišemo.

Oči: senčilo izberemo v odtenku mat  svetlo beige in lešnik barve.  Za zelo enostaven  videz je zelo pomembna igra svetlih in temnih odtenkov. Celotno veko dobro razmastimo. Uporabimo lahko primer za oči ali samo kompaktni puder, v zelo tankem sloju. Gibljivo veko namažemo s svetlo beige senčilom. V naslednjem koraku nanesemo temnejše senčilo v barvi lešnika s ploščatim čopičem v loku med pregibno in fiksno veko. Senci moramo obvezno zmehčati, prehod ne sme biti strog. Za zmehčanje uporabimo mehak in okrogel čopič. Vešče uporabe eylinerja (tekoče črtalo) lahko za malenkost bolj poudarjene oči zarišete zelo tanko linijo tik nad trepalnicami. Zaključimo z maskaro, ki naj ne bo grudasto nanešena.

Ustnice: odtenek rdečila naj bo čim bolj podoben odtenku vaših ustnic.

Pomembno je, da vzdržujete barvno ravnotežje, ki se dopolnjuje! Obraz, oči, ličnice in ustnice morajo biti vedno dobro in skladno dopolnjene. Make up ne sme biti pretiran in tudi ne površen.