Vaja, vaja, vaja!

Lepota

Eyeliner, tako zaželjeno in strahspoštovano orodje za ličenje, je starodavni pripomoček za ličenje, ki spremlja ličila od nekdaj. Najstarejši arheološki dokazi nakazujejo uporabo tega mističnega črnega gela že v antični Mezopotamiji in Egiptu okoli 10.000 let pred našim štetjem. Moški in ženske so uporabljali debeli eyeliner okoli oči, da so bile videti večje in da so ustvarili zaščito pred "zlim očesom."Danes je črna črta skoraj nepogrešljiva v svetu ličenja. Z natančno črto lahko ustvarite neverjetno veliko učinkov in uporabite različne tehnike. Vendar priznam, brez redne uporabe in veliko narisanih črt je eyeliner težko uporabljati. In da bi dosegli popolno linijo, obstaja samo ena formula.
Vaja, vaja, vaja!

Kaj je pravzaprav eyeliner? Je linija, debela ali tanka. Na zgornji ali spodnji veki. Prihaja v zaključni fazi ličila ali samostojno in neizpodbitno pristaja vsem.

Na trgu je na voljo več oblik. Priporočam uporabo tiste, s katero se najbolj ujamete. Gre za stvar osebne preference. Preizkusite različne vrste, dokler ne najdete enega, ki vam najbolj ustreza. Poznamo: črtalo za oči v svinčniku v različnih barvah; tekoči eyeliner, ki je najpogostejši; cake eyeliner za profesionalno uporabo in gel eyeliner s teksturo v gelu, ki ga uporabljamo s čopičem.

Tekoče črnilo je super za številne stvari, tudi za ustvarjanje zadimljenega videza brez preveč temnih senc in  z učinkom čutnega pogleda. Temno rjav ali črn; še posebej, če imate temnejšo kožo. Svinčnik naj bo mehak, da bo lahko konica enostavno drsela, v nasprotnem primeru bo zelo težko potegniti linijo v eni potezi. Narišite črto čim bolj ob robu gibljive veke in jo nežno zabrišite. Kar ostane na čopiču, potegnite navzgor in malenkost navzven. Na spodnje trepalnice narišite črto samo do polovice (od sredine navzven) in tudi to nežno zabrišite. Kar ostane na čopiču, potegnite po liniji od sredine proti nosu. Nato zarišite še eno črto vzdolž zgornje linije trepalnic s tekočim črtalom.

Barbara Husu je vizažistka. Med drugim organizira make up delavnice, liči za vse priložnosti (tudi na domu), individualno svetuje pri pravi izbiri kozmetike in ličil, oblikuje obrvi ... Dosegljiva je na telefonski številki 041 513 898 in na Facebook strani.

Večina deklet še vedno misli, da je eyeliner uporaben le, če je na voljo v črni ali rjavi barvi. Vendar ni tako. Barvi odtenki lahko resnično polepšajo in osvežijo videz. Za izstopajoč videz izberite barvo, ki najbolj ustreza tonu vaših oči. Zelene in rjave oči se zelo dobro razumejo z zelenimi odtenki. Modre oči poudarimo tudi z zeleno ali modro. Rjave oči si lahko privoščijo vijolično. Izognemo se rožnati ali rdeči, saj samostojno dajo podobo utrujenih, razdraženih ali bolnih oči. Edino v kombinaciji s temnim senčilom bosta tudi ti dve kombinaciji v redu.

Casual videz je super za pisarno, druženje s prijateljicami ali za sprehod ob morju. Zgornji del gibljive veke svojega očesa obrišemo s tanko črto, v bližini, kjer so trepalnice. Praznega prostora med očesom in trepalnicami ne sme biti. Ustavite se na zunanjem kotičku očesa. Eyeliner mora izgledati naravno in ne dramatično. Zadostuje še plast maskare.

Želim vam obilo zabave in trdne volje pri ustvarjanju z vašim črtalom, naj bo vaša linija čim prej simetrična v obeh smereh!

d |  01 .03. 2014 ob  08: 53
-1
coool