KRANJEC NA STOPNIČKAH: V finalu pridobil štiri mesta in se zavihtel na tretje mesto

Svet

Žan Kranjec je še drugič letos na stopničkah v svetovnem pokalu alpskih smučarjev. Tekmovalec iz Bukovice pri Vodicah je na skrajšani progi Gran Risa v finalu pridobil štiri mesta ter se zavihtel na tretje mesto veleslaloma. Zmagal je Norvežan Henrik Kristoffersen, ki je bil šesti po prvi vožnji. Za senzacijo dneva pa je poskrbel Francoz Cyprien Sarrazin, ki je kot 22. po prvi vožnji poskrbel za najhitrejši čas druge vožnje in drugo mesto.

Razlike so bile majhne. Zaostanek Sarrazina je znašal 31 stotink sekunde za zmagovalcem, Kranjec pa je za prvim mestom zaostal 39 stotink sekunde.

V Alta Badii v italijanskih Dolomitih so kljub slabemu vremenu izpeljali tretji veleslalom za svetovni pokal alpskih smučarjev v tej sezoni. Terenske ekipe organizatorjev so opravile gromozansko delo in ponoči s proge odstranile novozapadli sneg. So se pa vseeno organizatorji odločili za krajšo progo in nižji start. Tekmovalci so tako ostali brez zgornje strmine slovite Gran Rise, na kateri je Kranjec pred dvema letoma s tretjim mestom osvojil svoje prve stopničke v svetovnem pokalu.

Tough race but manage to make 2 solid runs????. Very happy with 3rd place today????????. Congrats to @h_kristoffersen and @...

Posted by Zan Kranjec on Sunday, December 22, 2019

Po dveh letih je Kranjec v Alta Badii znova skočil na tretje mesto. V Söldnu je bil prav tako tretji, veleslalom v Beaver Creeku je končal tik pod stopničkami na četrtem mestu. S še drugimi stopničkami v sezoni pa je v posebnem veleslalomskem seštevku s 170 točkami skočil na drugo mesto. Pred njim je zgolj Kristoffersen, ki je na treh veleslalomih zbral 23 točk več od Slovenca.

V ponedeljek bo v Alta Badii še paralelni veleslalom pod žarometi, z dvema Slovencema Kranjcem in Štefanom Hadalinom.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija