NOVI OKUSI SLADOLEDA V CAFÈ CENTRALU: Od veganskih in premium okusov do senzacije leta 2024

Piran

S toplimi dnevi se ponovno vrača tudi vaša najljubša hladna razvada. V Cafè Centralu je spet na voljo edinstveni, hišno pripravljen sladoled.

Z obsežnim izborom, ki vključuje veganske, mlečne in premium okuse ter sladolede brez sladkorja, Cafè Central obljublja, da bo ugodil vsem željam gurmanskih sladkosnedov.

Premium okus leto 2024: Vafelj

Vrhunec ponudbe je okus Vafelj (Le Gaufre de Liege) – praznik za čute, ki združuje bogat sladoled vanilje in cimeta s polivom slane karamele in hrustljavimi koščki vaflja. Ta kreacija je počastitev belgijske kulinarične dediščine, prilagojene za sladokusce sodobnih dni.

Dan sladoleda (Gelato day) je edini dan, ki ga je Evropski parlament doslej posvetil nekemu živilu. Vsako leto v sklopu Dneva sladoleda (Gelato day) izberejo okus leta iz druge evropske države, ki navdih črpa iz svojih tradicionalnih sladic ter najbolj značilnih in reprezentativnih sestavin svoje dežele. Po lanskem "Apfelstrudlu", ki ga je izbrala Avstrija, bo okus leta 2024 "Gaufre de Liège", ki ga je izbrala Belgija, da bi se poklonila eni svojih najbolj značilnih in cenjenih sladic.

Raznolikost okusov za vse ljubitelje sladoleda.

Vsi, ki se želite sladkati brez slabe vesti ali kompromisov, boste uživali v osvežilnih okusih veganskih sladoledov ali tistih brez sladkorja. Posebni gurmanski užitki pa so rezervirani za premium okuse, ki jih bogatijo najboljše sestavine, kot so pravi piemontski lešniki, 100-odstotni sadni pireji, pasta iz sicilijanske pistacije in ostali vrhunski dodatki, ki okus sladoleda ponesejo na povsem novo raven.

Če se vam je ob opisu sladoleda Vafelj že pocedila slina, vam razkrivajo še nekaj okusov. Za preostalo izbiro pa vas vabijo, da obiščete Cafè Central.

Limona z meto: Osvežujoč sladoled, ki v poletnih dneh prinaša pridih svežine, v veganski različici, brez sladkorja.

Mango, pasijonka in limonina trava: Eksotična mešanica sladkega manga, tropske pasijonke in osvežilne limonine trave, v veganski različici, brez sladkorja. Premium okus.

Pistacija: Sladoled z bogato, kremasto teksturo iz pistacijeve kreme, pripravljene iz fino mletih, 100-odstotnih pistacij. Premium okus.

Cremino: Hišni okus lešnika s prelivoma bogate karamele in prave mlečne čokolade. Premium okus.

Vsak teden nov razlog za obisk Cafè Centrala: Odkrijte tedenske sladoledne posebnosti!

Ne zamudite tedenskih okusov v omejenih količinah, ki ponujajo nevsakdanje kombinacije skute, fig in karameliziranih oreščkov do bogatega okusa likerja Baileys.

Vsak teden nov okus za nova sladka odkritja:

- Skuta z figovim prelivom in karameliziranimi oreščki

- Bela čokolada z riževimi napihnjenci

- Gianduia s čokoladnim prelivom in lešniki

- Baileys (sladoled z likerjem Baileys in Baileys polivom)