JE V KOPRU NA DELU POŽIGALEC? Policisti sumijo, da sta požara na Vodopivčevi in Jurčičevi povezana

Kronika

V požaru, ki je včeraj zgodaj zjutraj izbruhnil na Vodopivčevi ulici v Semedeli, je nastalo za okoli 200.000 evrov materialne škode, do danes sporočili s koprske policijske uprave. Kriminalisti vodijo preiskavo v smeri suma storitve kaznivega dejanja povzročitve splošne nevarnosti.

Zaradi požara, ki je včeraj okoli 4.00 zjutraj izbruhnil na Vodopivčevi ulici v Semedeli, je brez strehe nad glavo ostala družina, saj stanovanje ni več primerno za bivanje.

Ko so koprski policisti ob 4.07 dobili obvestilo, da je prišlo do požara, je klicatelj povedal, da gorita dva avtomobila. Ob prihodu na kraj je ogenj zajel že štiri avtomobile, motor in del stanovanjske hiše.

Za družino, ki je ostala na cesti, je koprska mestna občina že včeraj našla nadomestno namestitev.

Policisti prosijo za pomoč

"Policisti in kriminalisti PU Koper v zvezi z včerajšnjim požigom več vozil na Vodopivčevi ulici v Kopru preiskujemo razloge za sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje povzročitve splošne nevarnosti. Obenem preverjamo, ali je s tem dejanjem povezan tudi dogodek z dne 14. aprila 2024, ko je prav tako v Kopru, na Jurčičevi ulici, zagorel osebni avtomobil," so sporočili iz PU Koper.

Spomnimo, 14. aprila, ob 3.20 so bili policisti obveščeni, da gori avtomobili na Jurčičevi ulici v Kopru. Kot so ugotovili, je neznanec zažgal Reanult twingo. Zagorela je notranjost vozila. V požaru so bila poškodovana še tri druga vozila, ki so bila parkirana v neporedni bližini.

Občane zato policisti naprošajo, da v kolikor imajo kakršnekoli koristne podatke, o tem obvestijo najbližjo policijsko postajo, pokličejo 113 ali pa anonimni telefon policije 080 1200.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija