SLOVENSKI JUNAK ENGELBERGA JE PETER PREVC: Na generalki za novoletno turnejo zaostal le za Kobayashijem

Svet

Ryoyu Kobayashi (272 točk) je zmagovalec zadnjega svetovnega pokala v smučarskih skokih pred začetkom 68. novoletne turneje. Japonec je vnovič oblekel tudi rumeno majico vodilnega. Slovenski junak Engelberga je Peter Prevc (263,1), ki je tudi po finalni seriji zadržal drugo mesto s polovice tekme in pričakal tako želene prve stopničke to zimo.

Poleg Petra Prevca so v finalu, ki je minil v spremenljivih razmerah, nastopili še štirje Slovenci. Anže Lanišek (241,4 točke) je končal na 14. mestu, Rok Justin (240,6) je bil 16., Domen Prevc (236,6) 19. in Tilen Bartol (210,8) 30. Finalno serijo je zaznamoval tudi Avstrijec Stefan Kraft, ki je v soboto slekel Kobayashija in oblekel rumeno majico vodilnega v svetovnem pokalu, a je majico že dan za tem moral vrniti. Glavni avstrijski adut za novoletno turnejo je namreč v finalu padel pri pristanku in zdrsnil na končno 18. mesto.

Na generalki za novoletno turnejo sta brez finala ostala Anže Semenič na 53. ter lansko zimo najboljši Slovenec Timi Zajc na 57. mestu. Naslednja tekma najvišje ravni bo že uvod v prvi vrhunec sezone, novoletno turnejo štirih skakalnic, ki se bo s kvalifikacijami v Oberstdorfu začela 28. decembra.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija