OPOZORILO PU KOPER: Opažena je bila medvedka z mladiči

Kronika

Koprski policisti so včeraj prejeli dve obvestili, da je bila na državni cesti med Ilirsko Bistrico in Pivko pri Mali Pristavi opažena medvedka z mladiči. Čeprav je možnost srečanja z medvedko majhna, na koprski policijski upravi prebivalce območja opozarjajo na pozornost in previdnost, predvsem pri sprehodih v naravi.

Fotografiji sta simbolični. 

Najprej so bili o opaženi medvedki z mladiči pri Mali Pristavi policisti obveščeni sredi popoldneva. Pri medvedki naj bi se ljudje ustavljali in jo fotografirali. Policisti so pregledali območje, a medvedke niso opazili.

Okoli 20.30 pa jih je drug občan obvestil, da je na isti lokaciji spet opazil medvedko z mladičem. Nekdo od občanov naj bi medvedko tudi fotografiral. Policisti so vnovič pregledali območje, vendar tudi tokrat medvedke niso opazili. O pojavu medvedke z mladiči so bili obveščeni tudi lovci, ki so prav tako pregledali območje.

Glede na več obvestil o pojavu medvedke z mladiči, policisti vse krajane Male Pristave in sosednjih naselij Ribnica, Šmihel in Nardin, kljub temu da je možnost srečanja z medvedko majhna, opozarjajo na njihovo pozornost in previdnost, predvsem pri sprehodih v naravi.

Preventivni nasveti, kako poskrbeti za svojo varnost pri srečanju z medvedom, so dostopni tudi na spletni strani policije na naslovu sta.si/qk4HlV.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija