GANLJIVA GESTA UPOKOJENKE: Za Krisa darovala svoj zadnji evro

Slovenija

Ganljiva zgodba prihaja iz Murske Sobote, od koder je 62-letna upokojenka Cvetka Talaber malemu Krisu poslala en evro. Toliko ji je namreč ostalo od mesečne pokojnine, medtem ko več dni ni imela niti za hrano.

Gospa je evru priložila fotografijo laboda, ki jo je posnela na Soboškem jezeru, na zadnjo stran pa zapisala: "V ponedeljek sem napolnila 62 let, ti še dve ne, a imava skupno to, da sta naši dušici bele barve. Če že niso meni zdravniki, ZZZS ali ljudje pomagali iz Amerike pripeljati potrebni aparat, ti bom jaz pomagala, čeprav z enim samim evrom. Več nimam, saj od sobote nisem nič jedla (pisala je v sredo, op.p.), kajti moja invalidska pokojnina je zadosti le za položnice. Politika me raje pusti umreti od pomanjkanja. Ti si še premlad, da bi to razumel, a jaz tu bom preko misli pošiljala borben duh, da boš zmagovalec, jaz pa najsrečnejši človek. Ta labod je zate. Nesi ga s seboj in ko ga pogledaš se do ušes nasmej in dal ti bo moč. V mislih in srcu si z mano, čeprav se ne poznava."

Kot so zapisali na portalu mariborinfo.com, je bila Talaberjeva 26 let zaposlena, nato se je hudo poškodovala in je po večletnem zdravljenju, terapijah in bolniškem staležu končala kot invalidska upokojenka. Njena pokojnina znaša 489 evrov, ko poravna vse obveznosti ji za hrano ostane 60 evrov. Kljub temu se trudi tudi z minimalnim vložkom pomagati drugim.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Monteverdi |  11 .10. 2019 ob  23: 16
Žalostno, vendar resnično. Tudi gospa in še mnogi si zasluži(jo) pomoč.