NA PRESTIŽNO BARCOLANO VABITA KEMPINSKI PALACE PORTOROŽ IN MK GROUP: Dan prej se bodo jadralci podali iz Portoroža v Trst

Piran

Jadralski sladokusci bodo drugi vikend oktobra prišli na svoj račun. Največja regata na svetu BARCOLANA bo zasedla tržaški zaliv 13. oktobra, dan prej, 12. oktobra, pa se bodo slovenski jadralci za trening pred sklepno regato pomerili na reli regati od Portoroža do Trsta GO TO BARCOLANA FROM SLOVENIA pod pokroviteljstvom hotela Kempinski Palace Portorož in MK Group.

Lani je na regati Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski in MK Group nastopilo 62 slovenskih jadralnih posadk.

Prestižna regata, ki se je lani z 2689 jadrnicami in več kot 16.000 jadralci zapisala v Guinessovo knjigo rekordov kot največja regata na svetu, se bo letos predstavila v novi preobleki. Prenovljena je tako podoba jadralskega festivala, ki v Trst in okolico privabi okoli 300.000 gledalcev, kot tudi program na morju in kopnem. V 11 dneh se bo zvrstilo več kot 300 dogodkov, središče dogajanja pa bo v Trstu na Piazza dell’Unità in se bo zaključilo z velikim jadralskim spektaklom v nedeljo, 13. oktobra.

Še dan prej, se bodo ob 10. uri iz Portoroža v Trst podali jadralci reli regate Go to Barcolana from Slovenia by Kempinski Palace & MK Group. Letos bo regata potekala že šestič, drugič pa bo start v Portorožu, za kar sta zaslužna prav MK Group poslovneža Miodraga Kostića in Kempinski Palace Portorož. Naslov najhitrejše si je lani priborila posadka Tutta Trieste 2 s krmarjem Milošem Radonjićem, druga je bila Adriatic Evropa Dušana Puha, tretja pa je ciljno linijo prečkala posadka Jureta Orla. Kdo bo zmagal letos?

Lani je na regati Go to Barcolana from Slovenia zmagala jadrnica Tutta Trieste 2 s krmarjem Milošem Radonjićem.

"Kot ena izmed vodilnih hotelskih verig v regiji, MK Group aktivno prispeva k razvoju slovenskega turizma in tako Portorož pozicionira kot eno izmed najbolj mondenih in prestižnih turističnih destinacij v tem delu Jadrana," je poudarila Aleksandra Stojanović, direktorica korporativnih poslov MK Group, ter dodala, da je strateška usmeritev MK Group podpora lokalnim skupnostim in lokalnim dogodkom. S tem želijo, da destinacije kjer poslujejo, postanejo turistično atraktivne ter vse bolj prepoznavne v svetu. To je hkrati eden izmed glavnih razlogov, zakaj je MK Group skupaj s hotelom Kempinski Palace Portorož tudi letos poskrbela, da se jadralna regata Go to Barcolana začenja prav v Portorožu.

Tudi letos sta glavna pokrovitelja slovensko obarvane reli regate Go to Barcolana from Slovenia ter partnerja prestižne 51. Barcolane Kempinski Palace Portorož in MK Group.

Kai Behrens, generalni direktor Hotela Kempinski Palace Portorož je izjavil, da je 'Barcolana 51' ena izmed najprestižnejših svetovnih jadralnih regat na svetu ter da je ponosen, da lahko Hotel Kempinski Palace Portorož že drugo leto zapored podpira ta prestižni dogodek: "Jadralna regata Go to Barcolana by Kempinski in MK Group si zasluži vso podporo, saj pripomore tako k promociji slovenskega jadranja in športa na sploh, kot tudi k razvoju slovenskega turizma in razvoju Portoroža, kot edinstvene turistične destinacije."

Vasilij Žbogar, ki bo že drugo leto zapored ambasador regate Go to Barcolana from Slovenia, je prepričan, da bo s pokrovitelji, kot sta Kempinski Palace Portorož in MK Group, regata rasla še naprej.

Tudi letos je ambasador regate Go to Barcolana from Slovenia večkratni dobitnik kolajn z evropskih in svetovnih prvenstev ter olimpijskih iger Vasilij Žbogar.

V nedeljo, 13. oktobra, se bodo v finale prestižne regate pomerili tudi lanskoletni protagonisti jadralskega spektakla, v katerem je prvo mesto zasedla italijanska posadka Spirit of Portopiccolo. Druga je bila posadka Tempus Fugit z Mitjo Kosmino, tretja pa slovenska ekipa pod vodstvom Gašperja Vinčeca. Bo letos slavila katera od slovenskih velikank?

Deli novico: