DRŽAVA, KJER SO ZIMSKE RADOSTI PREPOVEDANE: Po 58 letih nameravajo legalizirati kepanje

Svet

Oblasti v mestu Wasau v ameriški zvezni državi Wisconsin se pripravljajo na spremembo zakona iz leta 1962, po katerem je kepanje kaznivo dejanje. Predsednica mestnega sveta Lisa Rasmussen je napovedala, da bodo zakonodajo ustrezno prilagodili prihodnje leto.

Rasmussenova je poudarila, da je morda že čas za spremembo, ker se vsi, ki slišijo za prepoved, norčujejo iz njih. Mestni odlok iz leta 1962 prepoveduje metanje predmetov, pri čemer ne razlikuje med kamni in snežnimi kepami.

Policija v Wasauu sicer praviloma ne izreka kazni zaradi kepanja. Šef policije in župan mesta s 40.000 prebivalci sta celo nastopila v video posnetku, v katerem se kepata in razlagata otrokom in odraslim, da gre za zabavo, zaradi katere ne bo šel nihče v zapor.

V zadnjih 15 letih so zaradi prepovedi izrekli deset kazni, od tega dvakrat za metanje snežnih kep v avtomobile. Sicer pa je šlo za kamenje ali metanje vreč s peskom s strehe.

ZDRAVSTVENI INŠPEKTORAT UMIKA IZ TRGOVIN: V žitnih kosmičih našli molje, v skodelicah pa snov, ki poškoduje ledvice (FOTO)

Podjetje Žito je iz prodaje odpoklicalo žitne kosmiče s trgovskim imenom Sport Musli Jabolčna pita v 750-gramskem pakiranju zaradi možne prisotnosti kuhinjskega molja. Umik je posledica nekaj prijav potrošnikov. Preko sistema RASFF pa je Zdravstveni inšpektorat prejel obvestilo, da so bili v Slovenijo distribuirani kozarci z vsebnostjo bambusovih vlaken, pri katerih je bila z analizo ugotovljena previsoka specifična migracija melamina.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija