RAZISKAVA ZADOVOLJSTVA Z DELOM ŽUPANOV: Kdo je najbolje ocenjen župan v Sloveniji?

Slovenija

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler tudi po letošnji raziskavi agencije Ninamedia ostaja najbolje ocenjen izmed županov vseh 12 slovenskih mestnih občin. Občani so mu namenili oceno 4,03, kar je najvišja ocena doslej. Koprski župan Aleš Bržan se je uvrstil na osmo mesto.

Župan Mestne občine Slovenj Gradec Tilen Klugler tudi po letošnji raziskavi, ki jo je Ninamedia izvedla med 4. in 26. marcem, ostaja najbolje ocenjen izmed županov vseh 12 slovenskih mestnih občin. Na drugo mesto se je uvrstil župan Mestne občine Ljubljana Zoran Janković, prejel je oceno 3,63, na tretje mesto pa župan Mestne občine Murska Sobota Damjan Anželj, ki je prejel oceno 3,58. Jankovič je bil na drugem mestu tudi v enakih raziskavah Ninamedie v letih 2022 in 2021, medtem ko je bil v raziskavi leta 2020 na prvem mestu glede na prejete ocene občanov.

Vesel sem, da so me občani in občanke v raziskavi Ninamedia za Nedeljski dnevnik pri glasovanju za najboljšega župana...

Posted by Tilen Klugler on Tuesday 23 April 2024

Kluglerju, Jankoviću in Anželju po prejeti oceni sledijo župani mestnih občin Novo mesto Gregor Macedoni, MO Celje Matija Kovač, MO Krško Janez Kerin, MO Ptuj Nuška Gajšek. Na osem mestu se nahaja župan Mestne občine Koper Aleš Bržan, sledi mu župan MO Nova Gorica Samo Turel, MO Maribor Saša Arsenovič in MO Velenje Peter Dermol, na zadnje mesto pa se je uvrstil župan MO Kranj Matjaž Rakovec, ki je prejel oceno 2,9.

Agencija Ninamedia je marca letos že šestič izvedla spletno raziskavo med vsemi slovenskimi občinami na temo zadovoljstva z delom župana in občinskega sveta, vzorec po vsej državi pa je obsegal 16.852 oseb. Z raziskavo so preverili odnos javnosti do aktualne občinske problematike, preverili dosedanje delo župana, ocenili pomembnost ključnih projektov, zadovoljstvo s storitvami občine in s kvaliteto oskrbe občanov, z delom občinske uprave, prav tako so ugotavljali njihove potrebe ali želje za nadaljnji razvoj kraja.

Cilj raziskave je periodično spremljanje zadovoljstva občanov posameznih občin in ugotavljanje trendov rasti zadovoljstva občanov s posameznimi kazalniki, so še navedli pri agenciji Ninamedia.

 

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija