V SRBIJI PRIJELI MALČANSKEGA BRIVCA: V akciji sodelovalo več kot 700 policistov (FOTO, VIDEO)

Kronika

Srbska policija je danes nekaj po 14.30 ujela in aretirala zloglasnega pedofila Ninoslava Jovanovića, poznanega pod imenom Malčanski brivec, ki je 20. decembra minulo leto ugrabil 12-letno Moniko Karimanović. Deklico so našli po devetih dneh. Kot poročajo mediji, je bil Jovanović ta konec tedna opažen v naselju Malča, kjer je očitno spal na seniku ene od tamkajšnjih koč.

Krajani so Jovanovića opazili že v soboto zvečer, v nedeljo pa ga je eden od njih videl, kako beži iz senika proti pokopališču. "Srečal sem se z njim iz oči v oči. Bil je ves umazan, v neki sivi jakni in dokaj izčrpan," je dejal krajan.

Policija je na drugi strani pokopališča pripravila zasedo, v katero se je ujel zloglasni pedofil. Lovilo ga je več kot 700 policistov, tudi policijski helikopter.

"Vsem se je odvalil velik kamen od srca. Ne samo nam, temveč tudi ljudem, ki živijo tukaj in so bili v starhu. Upam, da bo dobil najvišjo možno kazen," je za Espreso povedal Robert Karimanović, oče ugrabljene deklice. Na spletu pa so se že pojavili tudi posnetki privedbe Jovanovića na policijo.

Jovanović, znan tudi kot Malčanski brivec, ker je svojim žrtvam običajno obril lase ali jih ostrigel, je bil zaradi posilstva dekleta in deklice prvič obsojen leta 1996 na deset let zapora, a so ga po devetih letih predčasno izpustili iz zapora, piše STA. Kmalu po prihodu na prostost je ugrabil in posilil še eno deklico, ena pa mu je po ugrabitvi pobegnila. Leta 2006 je bil obsojen na 15 let zapora, a mu je vrhovno sodišče kazen zmanjšalo na 12 let. Zatem je bil zaradi nadlegovanja žensk za zapahi še pet mesecev, a je kazen pred meseci odslužil.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija