SRBIJO PRETRESA UGRABITEV 12-LETNICE: Že teden dni v rokah posiljevalca, išče jo več sto policistov (VIDEO)

Kronika

Več sto srbskih policistov v vseh vaseh okoli Knjaževca še vedno išče 12-letno deklico Moniko Karimanović in njenega ugrabitelja Ninoslava Jovanovića, ki je zaradi ugrabitev in posilstev v zaporu presedel že veliko let, znan pa je tudi po tem, da svoje žrtve ostriže.

Pri iskanju je že od prejšnjega petka angažiranih večje število policistov, kriminalistov, helikopterska enota in enota z lovskimi psi. Vedno večje število ljudi jo išče tudi prek družbenih omrežij.

Včeraj so preiskali vse hiše in vikende v Glogovcu ter bližnji gozd, pred tem pa so preiskali tudi vas Podvis. Obe vasi se nahajata v bližini Orešca, kjer naj bi ugrabitelj, znan kot "malčanski brivec", saj žrtvam obrije ali ostriže lase, skrival deklico v noči iz torka na sredo.

Notranji minister Nebojša Stefanović je dejal, da se iskanje ne bo ustavilo in da nihče ne bo spal, dokler Monike ne bodo našli.

PREPLAH NA MEJNEM PREHODU: Neuradno naj bi na Flixbusu zaznali bombo

V času zapore se lahko potniki preusmerjajo na mejna prehoda Slovenska vas in Rigonce. Avtobusi se lahko preusmerjajo le na mejni prehod Rigonce, tovorni promet pa na mejni prehod Metlika, so sporočili iz policijske uprave Novo mesto.

Jovanović, ki se je rodil v Malči, je bil zaradi posilstva deklice in ženske prvič obsojen leta 1996 na 10 let zapora in bil pogojno izpuščen po 9 letih, ko je takoj storil novo kaznivo dejanje. Ugrabil in posilil je 12-letno dekle, nato pa ugrabil še eno, a ji je uspelo pobegniti. Obe je tudi ostrigel. Takrat je bil obsojen na 15 let zapora, vendar so mu kazen znižali na 12 let.

Iz zapora so ga izpustili januarja lani, nakar je prek Facebooka nadlegoval ženske, na družbenem omrežju je imel tudi oglas za odkup las, zaradi česar so ga oktobra lani ponovno zaprli, in sicer za pet mesecev.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
td |  27 .12. 2019 ob  14: 43
Grozljivo kot je sploh grozljivo tudi to, da enkrat dokazani predofil lahko sploh kadarkoli pride na prostost. Spet čudoviti zakoni, ki jih bolj skrijo človekove pravice storilcev kot žrtev.