TRAGIČNA ŽIVLJENJSKA IZKUŠNJA MAXA: Bo tudi ostalim poslancem ta zgodba orosila oči? (FOTO)

Slovenija

Potem ko smo poročali, da dobršen del slovenske javnosti razburja odločitev vlade, da živali v stvarnopravnem zakoniku definirajo kot živa, a ne tudi čuteča bitja, je z ganljivo zgodbo postregel poslanec Franc Breznik. Na družbenem omrežju je objavil, kot je sam zapisal, "tragično življenjsko izkušnjo" prašiča, ki ga je poimenoval Max.

"Imenoval ga bom Max, danes je padel iz avtomobilske prikolice na avtocesti pri Lenartu v Slovenskih goricah neznanemu vozniku, ki je divjal in prehiteval na avtocesti s prikolico z reg. tablico občine Krško," je v uvodu na svojem Facebook profilu zapisal poslanec Franc Breznik.

Max je padec iz prikolice pri okoli 130 km/h preživel, a si je pri tem zlomil zadnjo nogo, bil je ves potolčen. Voznik ni niti opazil, da ga je izgubil, poleg tega žival ni bila niti oštevilčena, "kar bi nas pripeljalo do lastnika in kar nakazuje na črno trgovanje," naprej pojasnjuje Breznik.

"Tudi Max si je danes zaslužil, da ga obravnavamo kot ponesrečenca in žrtev prometa ter njegovega lastnika. Njegov žalostni pogled in tresenje po šoku, ki ga je utrpel, nam je vsem, ki smo bili priča dogodku, orosilo oči ... Pomiril se je, ko sem ga pokril z odejo," svojo zgodbo nadaljuje Breznik. "Maxova kratka in tragična življenjska pot, mi bo ostala v trajnem spominu, ko bomo – upam, da v kratkem, sprejemali zakonodajo za zaščito živali na odboru DZ," je dodal Breznik.

Zgodba iz Slovenije Imenoval ga bom Max, danes je padel iz avtomobilske prikolice na avtocesti pri Lenartu v Slovenskih...

Posted by Franc Breznik on Wednesday, November 27, 2019

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  28 .11. 2019 ob  16: 06
-7
Mogoče pa je Breznik mislil, da je na cesti njegov strankarski kolega in so se mu zato orosile očke!
vseved |  28 .11. 2019 ob  14: 02
-8
Zakaj ga ni vzel k sebi domov ?