"SPOREN" PREVOZ IZ KOPRA V VIPAVO: Oglasil se je še oče, ki pravi, da je njegova partnerka zapis objavila iz jeze

Koper

Ta teden smo objavili zapis Koprčanke, ki za petletno hčer avtistko nikakor ne more najti ustreznega varstva, posledično pa tudi sama ne more poiskati službe. Na njeno pisanje so se še isti dan odzvali na koprski občini, kjer so njene navedbe zanikali, danes pa nam je svojo plat zgodbe pojasnil še dekličin oče, ki priznava, da je njegova partnerka svoj zapis objavila iz jeze oz. v afektu.

Poročali smo že, kako so za 5-letno deklico avtistko, ki mora biti deležna posebne obravnave in zato običajnega vrtca ne more obiskovati, vendarle našli ustrezno varstvo, ko se je zataknilo pri prevozu. Na zapis mame, ki ga je objavila na družbenem omrežju Facebook, so se odzvali na Mestni občini Koper (MOK), kjer so zanikali njene navedbe in podali pojasnila. Sedaj pa se je oglasil še dekličin oče, ki nam je povedal njegovo plat zgodbe. Kot je zapisal, ga je najbolj zmotilo to, da jim že v začetku niso povedali, da ob menjavi prevoznika, ne bo več sedeža za njegovo hčerko.

"Sam sem se v začetku novembra sestal z gospo z MOK-a, kateri sem predal dokumentacijo s strani Vipavskega zavoda oz. vrtca. Gospa mi je sicer povedala, da bo prišlo do spremembe prevoznika, saj naj bi bil izbran cenejši in da bomo o tem obveščeni. Odvrnil sem ji: "Ok. Saj ni važno, glavno je, da bo prevoz še vedno na voljo." In ne morem se načuditi, da mi tu ni povedala, da ne bo več mesta za našo hčerko, saj je to zagotovo vedela. Še bolj čudi, da to ni povedala niti v Vipavo, niti spremljevalki na mini-busu," svoj del plati pojasnjuje oče deklice, ki dela v tujini, ker, kot pravi, je z eno plačo v Sloveniji zelo težko preživeti, partnerka pa ni mogla v službo, saj je morala skrbeti za hčer, ker niso dobili vrtca.

SVOJO PLAT ZGODBE POJASNILA TUDI MOK: "Občina dela vse, kar je v njeni moči, da otroku zagotovi nemoteno, kakovostno in ustrezno storitev prevoza"

Družbeno omrežje Facebook pretresa zapis Koprčanke (ime hranimo v uredništvu), ki za petletno hčer avtistko nikakor ne more najti ustreznega varstva, posledično pa tudi sama ne more poiskati službe. Ko je že mislila, da so zadevo uredili, jih je pričakalo neprijetno presenečenje, saj za hčerko naenkrat ni bilo več prostora.

Pritrdil je navedbam občine, da so jih povabili na sestanek, kjer so jim predlagali kot rešitev taksi in da bodo poiskali spremljevalko – kot navaja oče, v roku enega, dveh, največ treh mesecev.

"Sedaj pa smo izvedeli, da naj bi že v samem štartu zgrešili s številom otrok in je brez prevoza ostala še ena deklica iz MOK," nadaljuje oče in dodaja, da bodo rešitev občine vsekakor sprejeli. Se pa ob tem sprašuje, ali ni smotrno ponoviti razpis: "Tako glede z vidika otrok kot tudi s finančnega vidika občine, saj je zagotovo cenejši en minibus z eno spremljevalko kot bus, taksi in dve spremljevalki?"

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  25 .12. 2019 ob  13: 32
Pa imamo recept za izsiljevanje občine in države. Najdeš postal ki bo objavil tvojo plat zgodbe, spustiš kakšno solzico potem pa izsiljuješ dokler ne dosežeš svoje.