PIRAN JE ZJUTRAJ SPET ZALILO: Gre za posledico lastnega nihanja Jadranskega morja

Piran

Po poročanju Uprave za zaščito in reševanje je danes v jutranjih urah, ob 5.10, v Piranu zaradi visokega plimovanja morje znova poplavilo nižje ležeče predele obale pri Tartinijevem trgu.

Opozorilna sirena se je v Piranu od vikenda naprej oglasila že večkrat. Tudi včeraj, a voda na srečo hujših posledic ni povzročila. Poplavljanje piranskega Tartinijevega trga in ulic za njim so gasilci preprečili tudi z novimi protipoplavnimi pregradami.

PIRANČANE IN IZOLANE ZBUDILA SIRENA: Tokrat brez hujših posledic!

Prebivalce Izole in Pirana je danes prebudila opozorilna sirena. Regijski center za obveščanje Koper je namreč zaradi visokega plimovanja morja v obeh obalnih krajih sprožil sireno javnega alarmiranja z znakom opozorila za nevarnost, so sporočili s koprske izpostave centra za obveščanje. Hujših posledic visoka plima tudi danes ni povzročila.

Agencija za okolje pa je na Twitterju pojasnila, da je povišana gladina morja ta teden posledica lastnega nihanja Jadranskega morja, ki zaniha med severnim Jadranom in območjem Ortrantskih vrat. Nihaj povišane gladine se na območje severnega Jadrana vrne po približno 21 urah. Vpliv nihajev je vsak dan manjši.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija