KADROVSKI IN PROSTORSKI IZZIVI IZOLSKE BOLNIŠNICE: O oddaji prostorov Medicorju za zaprtimi vrati

Izola

Svet zavoda Splošne bolnišnice Izola (SBI) je včeraj sprejel letno poročilo bolnišnice za leto 2019. Ob dobrih 56 milijonih evrov prihodkov je SBI zabeležila dobrih 460.000 evrov presežka, ki bo namenjen pokrivanju minusa iz preteklosti. Kot je ocenila predsednica sveta zavoda Maja Praček, so pri tem pred SBI tako kadrovski kot prostorski izzivi.

Sklep o sprejetju letnega poročila je svet zavoda na današnji seji sprejel soglasno. Direktor SBI Radivoj Nardin je na seji poudaril, da so realizirali zastavljene cilje, tudi strokovne, ter da bolnišnica že šesto leto posluje pozitivno.

Tudi Pračkova je po koncu seje izpostavila, da je letno poročilo poleg poslovnega vidika vključevalo tudi realizacijo programa in razvojnih ciljev ter da so bili uspešni na vseh področjih. Prav rednemu spremljanju poslovanja in sledenju razvojni strategiji je predsednica sveta zavoda pripisala dobro poslovanje izolske bolnišnice.

Ob tem so pred bolnišnico tudi izzivi, tako kadrovski kot prostorski. Na področju kadrov bo tako po besedah Pračkove treba najti načine za pridobitev kadrov, ki jih primanjkuje tako med zdravniki kot med ostalim osebjem, ter poskrbeti tudi za to, kako jih zadržati v splošni bolnišnici, kjer so pogoji dela zelo težki.

Drugi izziv je prostorski, meni Pračkova. "Bolnišnica se pri realizaciji samega programa srečuje z očitno prostorsko stisko," je dejala. Tako nujno potrebujejo dodatne prostore za pediatrijo, izolacijo bolnikov, dodatne operacije, neakutno bolnišnično obravnavo ter za onkologijo.

Daleč največ časa so člani sveta danes ponovno namenili najemni pogodbi zasebnega centra za srčno kirurgijo MC Medicor, a je razprava tako kot na prejšnji seji potekala za zaprtimi vrati. Kot je pojasnila Pračkova, so včeraj vendarle sprejeli sklep, a skladno z izjemami, ki so določene v zakonu o dostopu do informacij javnega značaja, o vsebini ni mogla govoriti.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija