KOPRSKI POLICISTI NAD KRŠITELJE ZAKONOV O ZAŠČITI ŽIVALI: Izrekli več ukrepov in napovedali nadaljevanje (FOTO)

Koper

Policisti policijske postaje vodnikov službenih psov Koper so tudi v sodelovanju z Mestnim redarstvom občine Izola konec prejšnjega tedna izvedli poostren nadzor, v katerem so med drugim preverjali spoštovanje zakonov o zaščiti živali in o ohranjanju narave. Kršiteljem so izrekli več ukrepov in napovedali nadaljevanje nadzorov.

V času nadzora so policisti na območju Kopra in Izole izrekli tri opozorila v zvezi s kršitvami določb zakona o zaščiti živali in eno opozorilo zaradi prenočevanja na javnem kraju.

Izdali so en plačilni nalog zaradi parkiranja vozila v krajinskem parku, zaradi odvrženega gradbenega materiala v naravnem okolju pa so podali poročilo na inšpektorat za okolje in prostor. Policisti so izdali tudi eno opozorilo po zakonu o osebni izkaznici.

Kot so še sporočili s Policijske uprave (PU) Koper, bodo tovrstne nadzore nadaljevali. Ob tem vse pozivajo, da poskrbijo za svoje živali in za okolje.

V vasi na Koprskem so sicer konec decembra na božično dopoldne štirje psi pasme kangal na njenem dvorišču napadli in lažje poškodovali 50-letno občanko. Kot so takrat sporočili s PU Koper, bodo zoper 29-letnega skrbnika psov uvedli hitri postopek z odločbo o prekršku, o napadu pa so obvestili tudi veterinarsko inšpekcijo.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija