OD MARJETICE DO OKOLJA: Mišič s tesno večino na čelo piranske komunale

Piran

Piranski občinski svet je na včerajšnji seji s 14 glasovi za in 11 proti Gašparja Gašparja Mišiča imenoval za novega direktorja javnega podjetja Okolje Piran, štiriletni mandat bo nastopil že danes. V svoji predstavitvi je Gašpar Mišič napovedal finančno sanacijo Okolja ter optimizacijo notranjih procesov.

Gašpar Mišič, ki ga je v imenovanje predlagal nadzorni svet Okolja, bo na tem položaju nasledil Alena Radojkoviča. V svoji predstavitvi je Gašpar Mišič napovedal pričetek finančne sanacije Okolja Piran, ki ima skoraj sedem milijonov evrov skupnih obveznosti.

Po njegovih besedah bo najprej potrebna konsolidacija in ureditev finančnega stanja, nato bo sledila tudi optimizacija delovnih in drugih procesov znotraj javnega podjetja. Med drugim je Gašpar Mišič spomnil na svoje delo na čelu komunalnega podjetja Marjetica Koper ter poudaril, da bo sodeloval tako z občino kot z uporabniki storitev Okolja.

Svetnikom je zagotovil, da njegova prva poteza ne bodo kadrovske menjave.  "Moj moto je delati danes za jutri, zato energije za nazaj ne bom izgubljal," je dejal Mišič. Po drugi strani je zavrnil namigovanja, da bi vodenje podjetja izkoristil v osebne namene, kar bi, kot je dodal, kot medijsko izpostavljena osebnost sploh lahko poskusil: "Moj osebni interes bo samo ta, da bo Občina Piran bolj urejena in da to to podjetje stabilno."

Občinski svetniki so včeraj med drugim sprejeli tudi zaključni račun občinskega proračuna za lansko leto, po katerem je Občina Piran realizirala za 27 milijonov evrov prihodkov, kar je nekoliko več od prvotno načrtovanega, ter 26 milijonov evrov odhodkov.

Prav tako so svetniki sprejeli predlog o podražitvi cen storitev pogrebne in pokopališke dejavnosti v občini, ki so posledica tako spremenjene zakonodaje kot dodatnih stroškov zaradi prevzema treh vaških pokopališč v upravljanje s strani Okolja Piran. Za klasični pokop bo tako po novem treba odšteti 228 namesto dosedanjih dobrih 200 evrov, za žarni pokop pa 73 namesto dosedanjih 55 evrov. Povišujejo se tudi cene pogrebnih obredov, ki bodo v primeru klasičnega pokopa znašali 255 namesto dosedanjih 243 evrov oz. za žarni pokop 202 namesto dosedanjih 193 evrov.

Glasovanje je bilo sicer tesno in je bilo verjetno tudi pokazatelj novega položaja v občinskem svetu po tem, ko je župan Đenio Zadković nedavno izstopil iz stranke Gibanje za občino Piran, s čimer nima več zagotovljene prave večine v občinskem svetu.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Tiramola  |  19 .06. 2019 ob  19: 19
Bomo videli kaj se bo še zgodilo z domačim podjetjem. Res je revno kot miš v cerkvi. Ne sodeluje z domačimi kooperanti. Zagotovo bo obogatel hišni kooperant in prijatelji. Vsi direktorji se ga držijo klop psa. Občina Piran se vedno znova strinja. Tudi nova garnitura ali stara. Bomo videli, videli in slišali...
Erazem |  16 .06. 2019 ob  10: 23
Zdaj, ko ima družinske vezi z Vejsilom, ga nič več ne ustavi.
kokodek |  15 .06. 2019 ob  16: 20
12
@Miha, če kdo želi živeti na veliki nogi, ni nič narobe, le zasluž inaj pošteno to svojo veliko nogo !!!!
Stric iz ozadja |  15 .06. 2019 ob  12: 53
@Miha: Dal bi ti plus, ker se strinjam s tabo... razen glede tega, da nekako razumeš, sprejemaš in podpiraš tako delovanje (tretji stavek). To ni samoumevno in ne smemo se tega kar tako navaditi in vreči čez rame,... pač tako je.... Ne sme biti tako!
Kukuruz |  15 .06. 2019 ob  01: 26
Sej ni slab clovek,samo rad bi zivel na veliki nogi in to je vse.
Po dveh aferah sam si nebi upal iz hise,njega pac to ne moti,smo si razlicni.
Ce je kdo imel kaksno korist,pac povsod se dela tako...revez ti lahko ponudi 100e za uslugo ce pa imas veze v politiki in malo vec na racunu pa tolko boljse...z vecjimi ribami se lahko druzis
kokodek |  14 .06. 2019 ob  21: 23
14
še primernejše ime bi bilo Komunala HOBOTNICA
kokodek |  14 .06. 2019 ob  21: 20
13
zdaj ga čaka težka naloga...bo treba spremeniti ime. predlagam KALAMAR
Obala1 |  14 .06. 2019 ob  20: 52
15
To se ne več ali je smešno ali tragično ...da takšna oseba vodi katerokoli podjetje je možno samo pri nas ...ne da je on moralno sporen, on sploh nima morale ...časa nazaj ga je nekdo primerjal z mišem ...verjetno kakšen prijatelj
Stric iz ozadja |  14 .06. 2019 ob  14: 37
16
Po vseh aferah, govoricah, javno napisanemu in doživeemu ipd, v katerih je bil posredno ali neposredno nekako "prisoten" tudi direktor Okolja Piran, je vprašljivo celo njegovo imenovanje. Vsekakor oseba dvomljive osebne, politične in poslovne etike in morale. O strokovnosti bi se tudi lahko vprašali. Očitno so računali samo na izkušenost! Sramotna farsa....
vseved |  14 .06. 2019 ob  13: 01
@ dinksi, kot da je bilo v Kopru drugače ?
Istriano |  14 .06. 2019 ob  12: 40
21
Pirančani pripravite denarnice, ker se bodo dvignile cene komunalnih storitev.
Darko |  14 .06. 2019 ob  12: 40
14
seveda so prevladali osebni interesi. Genio ga je predlagal, GZOP glasoval proti, Naš kraj pa glasoval za. Poglej zgornjo sliko o glasovanju ... kuhinja!!!
1