TUDI MIŠIČA HOTELI 'NASADITI': Še en primer zlorabe in manipulacije podatkov iz Erarja

Piran

Po tem, ko je bil naš portal tarča diskreditacij prek 'fejk' profila na Facebooku na podlagi podatkov, ki so javno dostopni na Erarju, se je podobno zgodilo tudi javnemu podjetju Okolje Piran. V Facebook skupini Gibanje Portorož je eden od uporabnikov včeraj namreč objavil javno dostopne podatke o transakcijah Občine Piran v letošnjem letu, pri čemer je izpostavil Okolje Piran. Imenoval ga je kar "naš paradni konj", ki je od občine prejel "častljivih 450.000 evrov". Na njegove navedbe so se danes odzvali v Okolju in v svoji objavi pojasnili, da je omenjeni uporabnik popolnoma napačno predstavil finančne transakcije v njihovem podjetju.

Levo: komentar uporabnika v Facebook skupini Gibanje Portorož, desno: odziv Okolja Piran na svoji Facebook strani.

Kot je razvidno iz zgornje fotografije (zapis na levi) je član Facebook skupine Gibanje Portorož navedel, da je Okolje Piran "pod taktirko Alena Radojkoviča" del denarja nakazalo dvema podjetjema, in sicer nekaj čez 270.000 evrov podjetju Smartfin iz Seče, 50.000 evrov pa podjetju Gasspar naložbe, za katerim stoji poslovnež Gašpar Gašpar Mišič.

Okolje Piran: "Iskanje podatkov v Erarju lahko posamezniku ustvari napačno sliko"

Na te navedbe so se danes odzvali v Okolju Piran, kjer so prek svoje Facebook strani sporočili, da gre v obeh primerih "za legitimno in legalno obliko poslovanja podjetja, zato je vsaka skrb odveč; iskanje podatkov v raznih portalih, kot je npr. Erar, lahko ustvari napačno sliko o poslovnih dogodkih v podjetju, sploh ko se s tem ukvarja vsak posameznik. Poslovanje podjetja nadzira Nadzorni svet, ki ima dostop do vseh relevantnih informacij in v bodoče bomo glede poslovanja odgovarjali zgolj Nadzornemu svetu," so dodali in v svoji objavi podrobno opisali podlago za finančne transkacije, ki jih je navedel omenjeni Facebook uporabnik.

"Transakcije s podjetjem Smartfin d.o.o. v višini 274.935,67 evra izhajajo iz dogovora o dobaviteljskem faktoringu, ko omenjeno podjetje prevzame naše denarne obveznosti do dobaviteljev. V predsezonskem času je likvidnost našega podjetja slabša in je redno plačevanje dobaviteljem oteženo, zato omenjeno podjetje stori to v našem imenu, nam pa zaračuna stroške faktoringa," so razložili in dodali, da so stroški faktoringa "nižji od stroškov zamudnih obresti, ki bi jih sicer morali plačati dobaviteljem zaradi zamude pri plačilu. Dobavitelj ima torej plačane račune v roku, mi pa plačamo z zamikom."

"Mišiču smo nakazali varščino, ki jo je vplačal novembra lani"

Glede transkacije s podjetjem Gasspar naložbe d.o.o. v višini 50.000 evrov pa so pojasnili, da gre za "vračilo vplačane varščine za resnost ponudbe na podlagi javnega zbiranja ponudb za prodajo nepremičnine nekdanje upravne stavbe našega podjetja na naslovu Fornače 33. Omenjeno podjetje je 12. 11. 2018 vplačalo predmetno varščino, glede na ustavitev postopka prodaje pa smo le-to vrnili 4. 1. 2019," so zapisali. 

Poklicali smo Gašparja Gašparja Mišiča za komentar. "Na svetu je ogromno polpismenih ljudi, a jaz ne zamerim nobenemu nič, jih pa pomilujem," je dejal za naš portal. V javnem podjetju so ob koncu svoje objave še prosili omenjenega uporabnika, naj ne blati njihovega podjetja in povzroča dodatnih skrbi občanom

Javno podjetje Okolje Piran se je tako uspešno izognilo poskusu diskreditacije z zlorabljenimi podatki z Erarja. V skupini Gibanje Portorož to ni prvi tak primer, saj je bil podobnih poskusov diskreditacije deležen tudi naš portal, vendar s strani posameznika, ki se je skrival za 'fejk' profilom.

Skrbnike omenjene skupine iz stranke Gibanje za občino Piran smo takoj ob pojavu omenjenih škodljivih zapisov prosili, če lahko umaknejo sporne objave, potem pa jih še večkrat pozvali k temu, a v skupini tega do današnjega dne še niso storili, posledično pa še naprej dovoljujejo diskreditiranje ter povzročanje dodatne evidentne poslovne škode.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
vseved |  25 .04. 2019 ob  01: 06
To spominja na Janšo in Popoviča. Zarota, grožnje, ... pravljice!
Mojcaa2 |  24 .04. 2019 ob  21: 17
Če bodo omenjeni pametni,vsi. Od DIR. občinske uprave, do navedenih firm, naj tega tipa prijavijo. Da dobijo eno vzgojno.
Mojcaa2 |  24 .04. 2019 ob  21: 13
Prijavit vse ljudi ki blatijo na GZOP. Ena prijava, vsi bodo bili tiho. Naj dobijo svojo kazensko ovado. Prijavit tudi skrbnike GZOP, ki to vse dovolijo.

Ne vem kaj folk čaka prijavit te ljudi. Prvo skrbnike strani najt, ki to dovolijo. In se osebo ki obrekuje.
Vedno hujši so.
Tom |  24 .04. 2019 ob  20: 47
Kazenski zakonik predvideva sankcije zoper obrekovanje, napad na dobro ime in čast.

Osebo prijaviti. Vzgojno.