TA TEDEN BODO ZASEDALI OBALNI OBČINSKI SVETNIKI: V Piranu odločitev o podpori Mišiču za direktorja Okolja Piran

Piran

V četrtek bodo na sejah zasedali svetniki treh obalnih občin, Kopra, Izole in Pirana. V Piranu bodo med drugim glasovali o imenovanju Gašparja Gašparja Mišiča za direktorja komunalnega podjetja Okolje Piran.

Koprski mestni svetniki bodo na četrtkovi seji med drugim odločali o spremembi odloka o občinskem proračunu, nakupu novih električnih avtobusov, s katerimi bi vzpostavili tri nove linije mestnega potniškega prometa, potrjevali člane sveta Pokrajinskega muzeja Koper in uvedbo tako imenovane Kocjančičeve nagrade, ki se podeljuje za posebne dosežke pri oblikovanju, raziskovanju in ohranjanju kulturne identitete Istre.

Izolski svetniki pa se bodo seznanili z delovanjem Mestne knjižnice Izola, Zdravstvenega doma Izola, Obalnih lekarn, Centra za kulturo šport in prireditve Izola in Komunale Izola ter prodajo nekaterih občinskih nepremičnin.

Z rebalansom proračuna bi zagotovili sredstva za nakup nujnega reševalnega vozila, po skrajšanem postopku pa bodo sprejemali spremembo odloka o ustanovitvi javnega vzgojno izobraževalnega zavoda Osnovna šola Dante Alighieri Izola, s katero bi vsem staršem otrok, ki to ustavnovo obiskujejo, dali možnost izvolitev v svet zavoda.

V Piranu bodo svetniki glasovali o spremembi poslovnika občinskega sveta, s katero bi omogočili zvočno in slikovno snemanje sej občinskega sveta.

V zadnji točki dnevnega reda se bodo dotaknili kadrovskih zadev, saj bodo odločali o soglasju, da se za direktorico Obalnih lekarn Koper imenuje Katjo Gombač Aver, potrjevali mandate članom sveta Javnega zavoda Pomorski muzej Sergeja Mašere Piran, članom odbora Krajinskega parka Sečoveljske soline ter soglasje k imenovanju Gašparja Gašparja Mišiča na čelo Okolja Piran. Mandat štirih let prične teči že z naslednjim dnem, torej 14. junija, z imenovanjem novega direktorja pa se tudi razreši dosedanji direktor Alen Radojkovič.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija