NESREČNA SOBOTA ZA KOPRČANE IN IZOLANE: Oboji klonili pred nasprotniki

Koper

Rokometaši ormoškega Jeruzalema so v 19. krogu lige NLB v gosteh premagali Koper z 28:21 (16:6), rokometaši novomeške Krke pa Butan Plin Izolo s 34:30 (16:14).

Rokometaši iz Ormoža so na Obali prikazali izjemno prepričljivo predstavo in visoko premagali Koprčane ter se po številu točk izenačili s petouvrščenimi Dobovčani, ki so danes klonili v Škofji Loki.

Prleki so sijajno odprli tekmo v Bonifiki in povedli s 6:0, izrazito premoč pa so imeli tudi v nadaljevanju dvoboja. Že v prvi polovici tekme so nekajkrat  (14:4, 15:5 in 16:6). V drugem polčasu so vseskozi nadzirali v obračunu izjemno blede Primorce in zasluženo slavili.

Prvi strelec gostujoče ekipe je bil Jure Kocbek, v domači pa je bil najbolj učinkovit Grega Krečič. Oba sta dosegla po sedem golov.

Izgubili tudi Izolani

Novomeški rokometaši so pričakovano ukanili zadnjeuvrščene tekmece iz Izole, njihov odpor pa so zlomili šele v drugi polovici dvoboja.

V prvem polčasu so izbranci gostujočega trenerja Fredija Radojkoviča kljubovali favoriziranim Novomeščanom in se jim povsem dostojno upirali. Ob polčasu so zaostajali le za dva gola (14:16), v drugem pa niso mogli slediti pospešenemu ritmu domačih rokometašev, ki so v 42. minuti povedli za šest golov (25:19).

Gostje so pet minut kasneje prepolovili zaostanek (23:26), prelomni trenutki dvoboja pa so bili znova domena varovancev domačega trenerja Romana Zarabca.

[IZJAVA PO TEKMI] Marko Nikolic je po vnovičnem porazu, tokrat proti Moški rokometni klub KRKA dejal, da ekipa Izole ni...

Objavil/a RD Butan plin Izola dne Sobota, 22. februar 2020

V domači ekipi je bil najbolj učinkovit Andraž Kete, ki je dosegel kar 12 golov, enega manj je za gostujočo dosegle Urh-Jakob Poberaj.

Koprska zasedba bo v prihodnjem krogu v petek, 28. februarja, gostovala v Slovenj Gradcu, izolska pa bo v soboto, 29. februarja, gostila mariborski Branik

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija