Nekdanji svetovni prvak v kajaku v velikih težavah

Težav nekdanjega trikratnega svetovnega prvaka v kajaku Nathana Baggaleyja kar ni konec. Nosilec dveh srebrnih olimpijskih kolajn iz Aten leta 2004 se je v rodni Avstraliji znašel v novem sodnem postopku, povezanem z uporabo, proizvodnjo in prodajo prepovedanih snovi.

Kajakaš, ki je zaradi težav z zlorabo dopinga v času športne tekmovalne poti po olimpijskih igrah v Atenah prestal dvoletni suspenz in zaradi zapleta z drogami ni smel nastopiti na olimpijskih igrah v Pekingu, je trenutno v priporu. V Avstraliji mu sodijo zaradi obtožb, da je bil del organizirane kriminalne družbe, ki se je ukvarjala z nečednimi posli, povezanimi z ilegalno izdelavo in trgovino s prepovedanimi amfetamini. Gre za prepovedano sintetično drogo, pogovorno "speed", ki sodi med stimulanse, saj pospeši delovanje centralnega živčnega sistema, na človeško telo pa ima številne škodljive posledice, vključno z odvisnostjo.

Sedemintridesetletni Avstralec se je na sodišču v mestu Lismore izrekel za nedolžnega vseh sedmih obtožb, povezanih z izdelavo, dobavo in uvozom velikih količin prepovedanega mamila. Na sodišču se je znašel še z dvema soobtoženima. Sodna obravnava se bo nadaljevala 17. decembra.

Nekdanjega avstralskega športnika leta je policija prijela v dobro koordinirani akciji minuli petek, ko so razbili mamilarsko verigo ter odkrili tudi dva ilegalna laboratorija.