Vsi v ekipi so bili dopingirani

Danski dopinški grešnik Michael Rasmussen je v pogovoru za danski radio dejal, da je bila celotna ekipa Rabobanka, pri kateri je takrat kolesaril, v času dirke po Franciji leta 2007 na dopingu. Rasmussen je dejal, da je bila stopnja dopingiranih v nizozemski ekipi "stoodstotna".

"Sicer niso vsi jemali enakih sredstev, ampak vsi so bili na dopingu," je dejal Rasmussen, ki je letos priznal jemanje dopinga in zaključil z dolgoletnimi lažmi.

Danec je leta 2007 na Touru vozil oblečen v rumeno majico vodilnega, a so ga nato zaradi dopinga izključili, pred francosko pentljo pa se večkrat skrival pred dopinškimi preiskovalci. Dirko je tistega leta nato zmagal Španec Alberto Contador, ki pa so mu tri leta kasneje prav tako dokazali zlorabo dopinga in mu prepovedali nastopati.

Rasmussen je kasneje priznal, da je od leta 1998 redno jemal doping, a se sprva do kolegov v ekipi ni želel opredeliti in razkriti, ali so tudi oni jemali prepovedana sredstva. Prav tako je priznal, da je po izključitvi s Toura razmišljal tudi o samomoru.