SPUŠČENA PSA PONOVNO NAPADALA V RESLOVEM GAJU: Policija je lastnico izsledila (FOTO)

Ankaran

Včeraj popoldne sta v Reslovem gaju v Ankaranu dva psa vrste tornjak napadla psičko in jo tudi poškodovala. Kasneje je policija lastnico psov izsledila, vendar se zdi, da to ni bilo prvič in da sta psa že napadala ter bila tudi prijavljena. A zgodilo se ni nič. Sprehajalci se bojijo za varnost.

Kot je objavila lastnica napadene psičke na Facebook profilu skupine Miljski hribi, sta njeno psičko napadla oziroma pogrizla dva spuščena večja psa, vrste tornjak. "Po moževem kričanju sta pritekla dva mlajša moška in komentirala v smislu 'naši nori psi'. Ker nista imela povodcev, ampak sta poskušala psa zadržati z držanjem za dlako, se je mož čim hitreje poskušal umakniti in ni vzel podatkov," je zapisala ter zaprosila za pomoč pri iskanju lastnika napadalcev. 

Koprska policija pa je kasneje vendarle izsledila lastnika oziroma lastnico nevarnih psov. S Policijske uprave (PU) Koper so potrdili, da sta dva psa ob 14. uri napadla in poškodovala drugega psa. Ukrepali so skladno z zakonom o zaščiti živali, o tem bodo obvestili tudi veterinarsko inšpekcijo. "Lastnici psov sledi hitri postopek po zakonu o zaščiti živali, poslano bo tudi poročilo na UVHVVR," so zapisali.

Dogodek je na Facebooku sprožil razpravo. Po navedbah naj bi psa že napadala in tudi že bila prijavljena. Mnogi so izrazili zaskrbljenost nad varnostjo sprehajalcev in psov. Kot je zapisala ena od komentatork, "mislim, da sta oba psa že prijavljena, ampak je vedno isto ... tam se je nevarno sprehajati že par let ..." Druga je imela podobno izkušnjo: "Ne zaupam jima, ker sta takrat napadla tiho in brez katerega koli predznaka ali glasu. Lastniki obveščeni, situacija nespremenjena. Tista pot je postala njihov teritotij. Upajmo, da ukrepajo, preden se zgodi kaj resnega."

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija