KAKO ZAUŽITI VEČ TEKOČINE? Enostavni načini, da pitje vode postane del vaše rutine

Trendi

Če imate vedno s seboj veliko steklenico vode, jo boste verjetno tudi popili. Prav tako vam bodo alarmi pomagali, da pitje vode postane vaša dobra navada. 

1. S seboj vedno nosite steklenico vode

Če imate vedno s seboj veliko steklenico vode, jo boste verjetno tudi popili. Tako kot vedno nosite mobilni telefon s seboj, enako velja tudi za ustvarjanje navade pitja vode.

2. Nastavite alarme

Alarmi vam bodo pomagali ustvariti navado pitja vode. Če imate službo, kjer ste ves dan na nogah in pozabljate na hidracijo, nastavite alarme, ki vas bodo opomnili, da pijete več. Če delate za mizo, vam bo alarm omogočil tudi kratke, a redne odmore od zaslona.

3. Navadite se piti vodo skupaj z drugimi pijačami

Kadar koli naročite svojo najljubšo pijačo, naročite tudi vodo. Če imate poslovna srečanja, poleg kave za s seboj vzemite tudi vodo. Če ste zvečer zunaj in naročate alkoholne pijače, obenem naročite tudi vodo. Tako se boste začeli navajati, da vodo pijete skupaj z drugimi pijačami.

4. Vodi dodajte okus

Če uživate v bolj aromatiziranih pijačah, vodi lahko dodate sveže sadje ali zelenjavo, kot je na primer limona, limeta, kumara in meta, ki bodo vodi dali prijeten okus in hkrati delovali razstrupljevalno na vaše telo.

5. Ko greste spat, v spalnico prinesite vodo

Spite s steklenico vode poleg postelje. Vsi se zbudimo dehidrirani in rehidracija zjutraj je pomembna za energijo, produktivnost in koncentracijo.

6. Ponovno ocenite lakoto

Včasih vas lahko telo prelisiči na način, da vam pove, da ste lačni, ko ste dejansko žejni. V času popoldanskega prigrizka namesto, da pojeste čokoladico, raje popijte kozarec vode ali skodelico zeliščnega čaja. Če ste dejansko lačni, boste seveda potrebovali še hrano.

Deli novico:

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija