JADRALCI ZAČELI TRENIRATI: Tako poteka vadba na daljavo na pobudo Vasilija Žbogarja

Slovenija

Včeraj so na pobudo predsednika strokovnega sveta Jadralne zveze Slovenije Vasilija Žbogarja jadralci članskih jadralnih razredov opravili prvi skupni trening na daljavo, ki ga je vodil trener za kondicijske priprave Anže Blažič. Tokrat so vadili na trenažerjih, s tem dejanjem pa začenjajo organizirane skupinske vadbe, ki bodo poleg članskih razredov namenjene tudi mladincem v okviru nacionalne panožne športne šole in vsem verificiranim jadralcem.

Prvi trening jadralcev na daljavo (zgoraj z leve proti desni: Anže Blažič, trener za kondicijske priprave v Nacionalni panožni športni šoli JZS, Žan Luka Zelko; spodaj z leve proti desni: Toni Vodišek, Vasilij Žbogar in Kim Pletikos)

Včeraj je tudi uradno postalo jasno, da bodo olimpijske igre prestavljene na prihodnje leto. Predsednik Jadralne zveze Slovenije Aljoša Tomaž je ob tej novici povedal: "Takšna odločitev je dobrodošla, saj povečuje gotovost, da se bodo športniki s svojimi pripravami lahko povsem osredotočili na naslednje olimpijske igre, mi pa se bomo lahko začeli ukvarjati s prilagoditvijo dinamike vsega ostalega."

Članska reprezentanca JZS s predsednikom JZS Aljošo Tomažem

Eden izmed ključnih športnih izzivov, ki jih prinaša koronavirus, je prav skrb za redno treniranje naših vrhunskih jadralcev zaradi omejitve gibanja, predvsem za članske in mladinske posadke. Na pobudo predsednika strokovnega sveta JZS Vasilija Žbogarja so v Jadralni zvezi Slovenije zato ta teden vzpostavili skupino namenjeno izključno verificiranim jadralcem Jadralne zveze Slovenije z namenom izmenjave izkušenj, pomembnih obvestil in informacij s področja jadranja ter uresničevanja skupnih interesov. Namen skupine je tudi, da se jadralci povežejo in medsebojno sodelujejo.

"Pomembno je, da v teh trenutkih motiviramo drug drugega in poskusimo skupaj čim bolj pozitivno ter uspešno izkoristiti te dneve. V ta namen smo v okviru strokovnega sveta JZS predlagali izvedbe online treningov, pa tudi predavanj in delavnic tako za članske kot mladinske ekipe. V skupini si bomo dnevno delili vse informacije v zvezi s treningi in vsem ostalim pomembnim za vzdrževanje kondicije, gibljivosti, moči in tudi motivacije v času samoizolacije. Migajmo vsi. Tudi čas izrednih razmer bo enkrat mimo in takrat bomo le z dobro pripravljenostjo lahko zadovoljni," je povedal Vasilij Žbogar.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija