ČAKAMO PRVO CELOVITO OCENO STANJA V IZREDNIH RAZMERAH: Kaj od dodatnih ukrepov omejitev gibanja bi bilo še smiselno uvesti?

Slovenija

Vlada je na večerni seji obravnavala prvo celovito oceno stanja po izvedenih ukrepih za upočasnitev in zajezitev epidemije covid-19, več o njej bodo danes na novinarski konferenci povedali ministri vlade Janeza Janše. Premier je v torek napovedal, da bodo preučili, kaj od morebitnih dodatnih ukrepov omejitev gibanja bi bilo še smiselno sprejeti.

Dopoldne bodo prve ocene predstavili minister za zdravje Tomaž Gantar, minister za notranje zadeve Aleš Hojs in minister za delo, družino, socialne zadeve in enake možnosti Janez Cigler Kralj. Janša je že v torek dejal, da bo to prva celovita ocena ukrepov, potem ko so doslej imeli delne preglede in približno realne ocene o tem, kako učinkoviti so ukrepi.

"Najbrž danes ni nikogar, ki spremlja situacijo po drugih evropskih državah in bi menil, da so bili ti ukrepi nepotrebni," je v torek dejal Janša. Zadnji podatki po njegovih besedah kažejo, da ljudje v veliki meri upoštevajo omejitve gibanja.

"Če bo ravnanje vseh nas tudi v prihodnje šlo v tako resno in s pravili upoštevajočo smer, potem marsikatere od zaostritev, ki smo jih videli v drugih državah, v Sloveniji ne bo treba uvajati," je dejal.

Po zadnjih dostopnih podatkih je bilo v torek do 14. ure v Sloveniji potrjenih 480 primerov okužbe z novim koronavirusom, kar je 38 več kot dan prej, število smrtnih žrtev, povezanih s koronavirusom, pa se je povzpelo na štiri.

V domu starejših v Šmarju pri Jelšah je v visoki starosti umrla stanovalka z več pridruženimi kroničnimi boleznimi, pri kateri je bila potrjena tudi okužba z novim koronavirusom. Trenutno je okužba potrjena pri 24 stanovalcih tega doma starejših.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Koper |  25 .03. 2020 ob  12: 06
Vikend bo katastrofalen.
Zaradi teh objestnih,prepotentnih Slovencev,ki so polni sami sebe,bomo v dr....... vsi.
Koper |  25 .03. 2020 ob  12: 03
Edina od dodatnih ukrepov bi bila smiselna ta po regijah.Glede na to,da Primorska še ni tako okužena bi lahko funkcijonirala brez prišlekov skoraj normalno.
Popolno zaprtje mej in zaprtje z notranjostjo bi nam lahko omogočilo normalno življenje.
Naše delo bi v tem primeru delovalo normalno.
Vsi smo doma.In vsi upoštevamo pravila ki nam jih je država odredila.
Na tak način bi lahko pomagali s tem,da bi pokrivali izpad v drugih regijah.
To bi bilo smiselno v tem trenutku.
Ištrijan |  25 .03. 2020 ob  11: 38
Obvezen in nujen ukrep je vzpostavitev nepropustne meje na Črnem kalu!! Še pred vikendom, ko bojo spet tisti gor prišli "mal na morje".....
Tiramola  |  25 .03. 2020 ob  10: 40
Eden od ukrepov
1.USPOSTAVITE PROIZVODNJO ZAŠČITNE OPREME.
Država in njeni prebivalci ne smejo bit odvisni od grugih.
Naslonit se moramo SAMO na lastne sile.
2. SAMO OSKRBA S HRANO odkup in podpora kmetijstvu in živinoreji
3.V JAVNEM ŠOLSTVU OSVEŠČATI MLADE O TEJ HUDI BOLEZNI, v šolskem programu vedenje v času epidemije
4.ZAGON GOSPODARSTVA, brez tega ne bo sociale
IN TAKO DALJE.....