IZ ŠVICE V IZOLO: Zgodba o tovarni za prehranska dopolnila; Nutra S Bio kmalu načrtuje širitev

Izola

Na Rudi v Izoli je v letošnjem letu z delom pričela tovarna za prehranska dopolnila Nutra S Bio. Gre za mlado podjetje, ki izdeluje povsem slovenske proizvode: vse od zapisa formule pa do pakiranja proizvoda se zgodi ravno v Izoli. Gre za investicijo švicarskega podjetja Nutra Swiss Bio, ki z investicijo v Sloveniji načrtuje širitev na različne trge.

Nutra S Bio je hčerinsko podjetje švicarske Nutre Swiss Bio, ki se ukvarja s proizvodnjo prehranskih dopolnil. Lanskega oktobra so pričeli z urejanjem prostorov na izolski Rudi, kjer je letošnjega februarja pričela delovati prava mala tovarna. Tik ob morju se tako odvija celoten proces proizvodnje: od zapisa formule do pakiranja proizvoda. "Izdelujemo povsem slovenske proizvode, s slovenskim kadrom, na slovenskih tleh. Trenutno imamo zaposlena dva farmacevta, dva tehnologa in tri pomočnike," pove direktorica Maja Vrsajko.

Maja Vrsajko

"Za Izolo smo se odločili, ker nam njen položaj strateško odgovarja. Blizu je Luka Koper, ima dobre povezave s svetom in notranjostjo države, odlično infrastrukturo. Hoteli smo priti na Primorsko, saj predvsem v tem delu Slovenije ni obratov, ki bi se ukvarjali izključno s proizvodnjo prehranskih dopolnil." V izolsko podjetje so tako vložili veliko, še več pa nameravajo v prihodnjih petih letih, ko načrtujejo širitev. 

"Načrt za naslednjih pet let vključuje odprtje večje tovarne na območju občine Izola. Do sedaj smo zaposlili sedem oseb, v roku petih let nameravamo število zaposlenih potrojiti. Tendence rasti bodo sicer odvisne od infrastrukture občine in pomoči države," je pojasnila direktorica in dodala, da je "kader tukaj odličen, zato načrtujemo ostati na Obali, se razširiti in biti velik doprinos tako občini kot državi."

Prostori, kjer proizvajajo prehranska dopolnila.

Zanje je bistvena bližina Luke Koper, saj kar 90 odstotkov svojih produktov izvozijo v tujino. Trenutno najmočnejši trg predstavljajo afriške države, predvsem Alžirija, ter Azerbajdžan. Ciljajo pa tudi na evropski trg, za njihove proizvode so se že začeli zanimati v Švici in Srbiji. "Za tujino povečini delamo po naročilu, t. i. white labeling. To pomeni, da nam naročnik že preda formulo, po kateri mi nato naredimo prehransko dopolnilo," je pojasnila Vrsajkova. Septembra pa se bodo pričeli predstavljati tudi slovenskemu trgu.

V začetku septembra bo pričela delovati spletna trgovina Nutre S Bio, ki bo slovenskemu kupcu ponujala posebej zanj prilagojene proizvode, v celoti narejene na slovenskih tleh. "Na voljo bo 12 ali 13 prehranskih dopolnil z najpomembnejšimi vitamini za človeško telo: vitamin B, C vitamin, omega 3, dopolnila vezana na zdravje prostate, poseben segment za kosti in sklepe, izdelki za kožo in krepitev imunskega sistema. Vse v različnih oblikah, od kapsul in tablet do praškov.

Za nas je specifično, da se ukvarjamo s proizvodnjo izdelkov zanjo in zanj. Imamo odlične produkte, ki spodbujajo plodnost žensk in moških. Tu ocenjujemo, da smo zelo zanimivi za trg in ravno teh izdelkov tudi največ izvozimo. Tudi na slovenskem trgu bomo najprej ponudili te izdelke," nam je zaupala Vrsajkova.

Nutra S Bio je poskrbela tudi za vse potrebne certifikate vezane na evropski trg, hkrati pa skuša ugoditi različnim potrošnikom tako pri nas kot po svetu. "V Sloveniji, pa tudi seveda v Evropi, živijo ljudje različnih verskih prepričanj, zato smo med drugim pridobili tudi halal in košer certifikata, ki muslimanskim in judovskim kupcem zagotavljata, da je izdelek v skladu z njihovimi prepričanji in pravili," je še pojasnila direktorica.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Komunisti, povsod so |  19 .08. 2019 ob  23: 03
Hvala Bogu še nekdo nekaj dela. Vse naj z moje strani!
Janez |  19 .08. 2019 ob  15: 08
-1
sestavine so iz Azije, verjetno je to neuspela propaganda propadlega podjetja,

kje je tu svoboda govora?
Janez |  19 .08. 2019 ob  15: 07
Zakaj brišete komentarje?
vseved |  19 .08. 2019 ob  12: 37
Metanje denarja za ničvreden prah.