PRIMERJAVA CEN NA OBALI: To so bencinski servisi, kjer boste tankali najdražje

Koper

Minuli teden so se cene reguliranih pogonskih goriv znižale. Za neosvinčen 95-oktanski bencin je na bencinskih servisih zunaj omrežja avtocest in hitrih cest trenutno potrebno odšteti 1,292 evra za liter, medtem ko za liter dizelskega goriva 1,237 evra. Drugače pa je na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah, kjer trgovci cene določajo sami. Kje na Obali boste za gorivo odšteli največ?

Že nekaj časa trgovci na bencinskih servisih ob avtocestah in hitrih cestah cene goriv določajo sami. Ko je rezervoar našega jeklenega konjička prazen, morda niti pomislimo ne, da nas lahko polnjenje tanka na bencinski postaji ob hitri cesti ali avtocesti stane več, kot če bi se zapeljali na bližnji bencinski servis izven tega omrežja. Preverili smo, kakšne so razlike na Obali in kje bi za liter goriva trenutno odšteli največ denarja.

Aplikacija goriva.si je začela testno delovati marca in prikazuje maloprodajne cene naftnih derivatov na posameznih bencinskih servisih v Sloveniji. Ker je trenutno v fazi testiranja, se lahko prikazane cene razlikujejo od maloprodajnih cen naftnih derivatov na bencinskih servisih, je zapisano na strani.

Največ boste na Obali za liter odšteli na meji

Po navedbah omenjene aplikacije, ki deluje pod okriljem gospodarskega ministrstva, sta neosvinčen 95-oktanski bencin in dizel trenutno najdražja na bencinski postaji ob hitri cesti na meji z Italijo, na Škofijah. Tako v smeri Kopra kot v smeri Trsta je cena prvega 1,349 evra za liter, medtem ko je za dizel treba odšteti 1,289 evra. Enako velja tudi za bencinski servis na hitri cesti pri Bertokih, v smeri Trsta.  

Tudi na koprski hitri cesti boste v obeh smereh, proti Ljubljani in Portorožu, odšteli več v primerjavi z bencinski servisi izven omrežja avtocest in hitrih cest. Po podatkih spletne aplikacije goriva.si sta 95-oktanski bencin in dizel sicer malenkost cenejša, in sicer je cena prvega 1,329 evra za liter, cena drugega pa 1,268 evra.

Preverili smo še cene na koncu oz. na začetku izolske hitre ceste. Kot kažejo podatki aplikacije ministrstva, so na teh dve bencinskih servisih cene enake reguliranim. Torej je za neosvinčen 95-oktanski bencin trenutno treba odšteti 1,292 evra za liter, za liter dizelskega goriva pa 1,237 evra.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija