Elektro Primorska zagotovila električno energijo vsem odjemalcem

Goriška

Elektro Primorska je do 17. ure zagotovila vsem odjemalcem na območju Primorske oskrbo z električno energijo. Ker niso uspeli popraviti omrežja do najbolj oddaljenih vasi Podbela in mejni prehod Robič, so na teh območjih za začasno napajanje z električno energijo namestili agregate, so sporočili iz Elektro Primorske.

Zaradi burje je na regionalni cesti Ajdovščina-Podnanos še vedno prepovedan promet za kamp prikolice, vozila s ponjavami in hladilnike do osem ton, na hitri cesti Razdrto-Vrtojba med Nanosom in Ajdovščino pa za vsa vozila s ponjavami in hladilnike. Na cesti Kobarid-Bovec med Trnovim in Serpenico je zaradi podrtega drevja postavljena polovična zapora.

Močna burja in severni veter sta tudi danes povzročala precej nevšečnosti. Najhuje pa je bilo v ponedeljek v občinah Kobarid, Tolmin in Cerkno, kjer je močan veter odkril in poškodoval preko 120 stavb. Med njimi so bili tudi različni gospodarski objekti, največ škode pa bodo imela podjetja TKK Srpenica, Oplast in TIK Kobarid.

Ljudem, ki so potrebovali pomoč z začasnim pokrivanjem strehe, so danes pomagali prostovoljni gasilci iz Posočja, škoda pa bo popisana in ocenjena v prihodnjih dneh.

Deli novico: