Znani bodo najboljši tuji investitorji v Sloveniji

Javna agencija Spirit bo danes že osmič podelila priznanja najboljšim tujim investitorjem v Sloveniji - Invest Slovenia FDI Award. Priznanja bodo podelili v kategorijah veliko podjetje, uspešni poslovni rezultati in nove začetne investicije, podelili pa bodo tudi posebno nagrado oz. priznanje za dolgoletno prisotnost.

Strokovna komisija je v ožji izbor vključila zgolj tista podjetja, ki imajo več kot deset odstotkov tujega kapitala, več kot 50 zaposlenih, dodana vrednost mora biti večja od 35.000 evrov na zaposlenega, dodatni kriterij pa je bila visoka bonitetna ocena, so pojasnili v Javni agenciji RS za spodbujanje podjetništva, inovativnosti, razvoja, investicij in turizma (Spirit).

V izbor so dodali tudi podjetja, ki so prejela finančne spodbude iz naslova javnega razpisa za spodbujanje tujih neposrednih investicij v letu 2011 in 2012, ki ga izvaja agencija Spirit, naslednica agencije Japti.

Lani je v kategoriji velikega podjetja slavil Boxmark Leather, v kategoriji uspešnih poslovnih rezultatov je bilo najboljše podjetje Belimed, Yaskawa Slovenija je slavila v kategoriji novih začetnih investicij, izvedenih v okviru razpisa za spodbujanje tujih neposrednih investicij, posebno priznanje za dolgoletno prisotnost v Sloveniji pa je prejelo podjetje IBM Slovenija.