ADIJO, POLETJE, TO JE BILO TO! V prihodnjih 14 dneh se bo še nekoliko ohladilo

Slovenija

Meteorološko poletje se je s prvim septembrom poslovilo, z njim pa tudi poletne temperature. Zaenkrat ne kaže, da bi se v prihodnjih 14 dneh otoplilo, celo nekoliko ohladilo se bo, so za STA pojasnili na Agenciji za okolje (Arso). Od petka dalje temperature v notranjosti Slovenije ne bodo presegle 20 stopinj Celzija. Ponoči se bo zjasnilo, na Primorskem bo pihala šibka do zmerna burja. Ponekod po kotlinah osrednje Slovenije bo proti jutru nastala megla, je zapisano na spletnih straneh Agencije RS za okolje.

Avgust, ki je s seboj odnesel tudi poletje, pa je bil po podatkih Arsa nekoliko presuh in pretopel glede na povprečje. Na Primorskem je avgustovsko vreme prineslo za 50 odstotkov premalo padavin, prav tako je bilo za okoli tri stopnje pretoplo. V notranjosti Slovenije so temperature presegle povprečje med letoma 1981 in 2010 za dve stopinji in pol. V Ljubljani pa je bil letošnji avgust za 0,2 stopinje hladnejši od lanskega, so še zapisali.

Do sedaj je bil sicer najtoplejši avgust leta 2003 s povprečno temperaturo 24,2 stopinje Celzija, letošnji z 22,6 stopinje pa je glede na avgustovsko temperaturno povprečje, ki znaša 20,02 stopinje, sedmi najtoplejši, so še navedli na Arsu.

Vremenska napoved sicer za sredo in v četrtek še obeta nekaj lepega vremena. Jutri se bo tako denimo ogrelo na 24 stopinj, ob morju pa do 28 stopinj Celzija. Tudi v četrtek bo večji del dneva pretežno jasno, v noči na petek pa se bo pooblačilo in ohladilo, je zapisano na spletnem portalu Arsa.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Kukuruz |  04 .09. 2019 ob  01: 59
Pogresal bom vrocino,soparo in guzvo na cestah...
Dobro ajde morda se zurke v hotelu Delfin