OKOLJEVARSTVENIKI OPOZARJAJO: Električni skiroji so škodljivi

Svet

Električni skiroji, ki so vse bolj priljubljeni in pogosti v mestih po Evropi, niso tako zelo okolju prijazni, kot se zdi, opozarja nemška okoljevarstvena agencija Green Environment (UBA). Kot so poudarili, z njimi ponavadi prevozimo pot, ki bi jo lahko tudi prehodili, okolje pa obremenjujejo bolj kot kolesa, poroča nemška tiskovna agencija dpa.

"Poti, ki jih uporabniki prevozijo s skiroji, bi lahko prehodili, prevozili z vlakom ali kolesom," je dejala predsednica UBA Maria Krautzberger. Kot je pojasnila, kolesa veliko manj obremenjujejo okolje.

Po njenem mnenju bi morali ponudniki skiroje postaviti na mestna obrobja, da bi uporabniki z njimi premagovali daljše razdalje in nadomeščali avtomobile.

Ob tem je Krautzbergerjeva spomnila na preveliko uporabo avtomobilov v mestih, saj pomembno prispevajo k onesnaževanju zraka in večjemu hrupu. Zato je mestne oblasti pozvala, da podaljšajo kolesarske poti in zgradijo nove pločnike, da bi čim več ljudi prepričali k uporabi drugih oblik prevoza in hoji.

Uporabo električnih skirojev pa zagovarja nemški minister za transport Andreas Scheuer, ki meni, da so pomembna dopolnitev javnega prevoza v urbanih središčih. Predlagal je, da bi lahko uporabljali cestne pasove, ki so namenjeni avtobusom, vendar je bil njegov predlog deležen številnih kritik, tako s strani predstavnikov policije kot tudi javnega prevoza.

Komentiraj

Za komentiranje je potrebna  Prijava  oz.  Registracija
Prognostik |  03 .09. 2019 ob  19: 38
V Kopru je škodljiva luka - na prvem mestu.
ManofSteel |  03 .09. 2019 ob  18: 09
Evo začelo se je...modrovanje in mlatenje prazne slame. Jaz pa pravim, da živimo v svetu kjer vsakemu hrđavemu k....dlaka smeta. Hahahaha s čim se folk ubada...politiki je to samo devijacija,da kao opravičijo svoje delo...jaka muda hahahah