Črnogorski homoseksualec zaradi groženj prosil za azil

Svet

Zdravko Cimbaljević, ki velja za prvega Črnogorca, ki se je javno izrekel za homoseksualca, je po številnih grožnjah s smrtjo zaprosil za azil v Kanadi, danes pišejo podgoriške Vijesti.

Kot še poroča črnogorska tiskovna agencija Mina, je Cimbaljević za Buzz Free World pojasnil, da je pristojnim organom glede groženj s smrtjo predal vso izčrpno dokumentaciji, a je dobil vtis, da ti nimajo želje, da bi zaustavili grožnje.

Bivši direktor LGBT Foruma Progres je še dejal, da če bi po paradi ponosa v Budvi zaradi groženj homoseksualcem obtožili vsaj eno osebo, ne bi zaprosil za azil.

 

V središču Podgorice je ob veliki policijski zaščiti v nedeljo potekala prva parada ponosa v črnogorski prestolnici, nasprotniki parade pa so nasilno protestirali v drugih predelih mesta. V ponedeljek zvečer so pred njegovim domovanjem pretepli enega od udeležencev parade.

Nasilje je zaznamovalo tudi prvo parado ponosa v državi, ki je potekala poleti v Budvi, kjer so morali udeležence parade iz mesta evakuirati s policijskim čolnom, poroča avstrijska tiskovna agencija APA.